r
Nosalty Logó

Habos palacsinta (Hornyák-Csányi féle)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csányi Ica emlékére
Habos palacsinta (Hornyák-Csányi féle)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 4683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4899.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1785 micro
Összesen 4683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Elkészítés

Alap

  1. A palacsintatésztát keverjük ki a hozzávalókból úgy, hogy a tojásfehérjét nem tesszük bele a tésztába. Megsütjük a palacsintákat, majd öt darabot feltekerünk és vékony ujjnyi darabokra szeleteljük, ezt mind addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak.
  2. Egy nagy porcelán süteményes tál alját, beterítjük a palacsintaforgácsokkal, de úgy, hogy a kezünkkel lazán szétszedjük a metéltet (ne tekercsbe rakjuk le).

Töltelék

  1. Cukros, mazsolás dióval megszórjuk, baracklekvárból csepegtetünk rá és kezdjük elölről a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  2. Amikor az összes palacsinta a tálon van, kézzel lapos tortaformára igazítjuk, összenyomkodjuk úgy, hogy a tál szélén maradjon hely a habnak.
  3. A tojásfehérjéből keményhabot verünk, amit cukorral és néhány csepp baracklekvárral ízesítünk. A habot a torta tetejére kenjük, evőkanállal lentről felfelé csíkokkal díszítjük és a sütőben, jól átmelegítjük, a habot világosbarnára sütjük. Hidegen is nagyon finom, mert jól összeérnek az ízek.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3771
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 02.

Receptkategóriák

Habos palacsinta (Hornyák-Csányi féle)
Csányi Ica emlékére 22 recept

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...