r
Nosalty Logó

Habos palacsinta (Hornyák-Csányi féle)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csányi Ica emlékére
Habos palacsinta (Hornyák-Csányi féle)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Alap

Töltelék

782
Kalória
22.4g
Fehérje
98.2g
Szénhidrátok
33g
Zsír
62g
Víz
210.1g
Koleszterin
4.3g
Rost
42.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 4683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 226 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 782 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4899.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1800 mg
  • Nátrium
    963 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.1 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    372.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1785 micro
Összesen 4683 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A palacsintatésztát keverjük ki a hozzávalókból úgy, hogy a tojásfehérjét nem tesszük bele a tésztába. Megsütjük a palacsintákat, majd öt darabot feltekerünk és vékony ujjnyi darabokra szeleteljük, ezt mind addig folytatjuk, amíg a palacsinták el nem fogynak.
  2. Egy nagy porcelán süteményes tál alját, beterítjük a palacsintaforgácsokkal, de úgy, hogy a kezünkkel lazán szétszedjük a metéltet (ne tekercsbe rakjuk le).

Töltelék

  1. Cukros, mazsolás dióval megszórjuk, baracklekvárból csepegtetünk rá és kezdjük elölről a rétegezést, amíg minden hozzávaló el nem fogy.
  2. Amikor az összes palacsinta a tálon van, kézzel lapos tortaformára igazítjuk, összenyomkodjuk úgy, hogy a tál szélén maradjon hely a habnak.
  3. A tojásfehérjéből keményhabot verünk, amit cukorral és néhány csepp baracklekvárral ízesítünk. A habot a torta tetejére kenjük, evőkanállal lentről felfelé csíkokkal díszítjük és a sütőben, jól átmelegítjük, a habot világosbarnára sütjük. Hidegen is nagyon finom, mert jól összeérnek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!