Habos meggyes süti Németi Olgitól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Németi Olga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
17g tojássárgája54 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
29g tejföl58 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
37g finomliszt133 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
167g meggy75 kcal
A habhoz
-
33g tojásfehérje17 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
623
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
100g tojássárgája322 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
1000g meggy450 kcal
A habhoz
-
200g tojásfehérje104 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
3734
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
7.3g margarin52 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
8.5g tejföl17 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
48.6g meggy22 kcal
A habhoz
-
9.7g tojásfehérje5 kcal
-
3.9g cukor15 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Összesen
181
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 255 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.1 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 203.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 400 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 289 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 1330 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
623
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.1 g
Zsír
-
Összesen 186.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3812.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 955 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 1532 mg
-
Nátrium 945 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 456.8 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1223.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 955 mg
-
Retinol - A vitamin: 1735 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 7978 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1913 micro
Összesen
3734
kcal
- 4% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 388 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
181
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojássárgája
-
15 dkg margarin
-
8 ek cukor
-
175 g tejföl
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
22 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A habhoz
-
5 db tojásfehérje
-
8 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A tésztához
- A meggyet kimagozzuk, becukrozzuk, lecsöpögtetjük. Ha befőtt meggyből készül, azt is lecsepegtetjük.
- A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal gépi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, tejfölt, citromlét, s annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Végül belekeverjük a sütőport.
- A sütőt előmelegítjük.
- A tésztát kikent, lisztezett tepsibe terítjük. Nem kell megijedni, vékony tésztánk lesz.
- A tésztába belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc sülésre van szüksége.
- A tojások fehérjét vízgőz fölött sűrűre verjük, közben hozzáadjuk a citromlét és a8 ekcukrot.
- Mikor a sütemény megsült, a tetejére terítjük a vízgőz felett felvert habot, és kb. 3 percre visszatoljuk a sütőbe, míg a teteje aranybarna lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x23
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 19320
- Feltöltés dátuma: 2012. július 18.
Ajánló
Másfajta gyümölccsel, pl. barackkal is elkészíthető. Eredetileg több cukor (12 ek) volt írva a tésztába is és a habba is, de nálunk elég szokott lenni a 8 ek is. Van aki macerásnak érzi a hab gőz fölött verését. Szerintem fontos dolog, főleg nyáron, hőkezelni a tojáshabot, mellesleg egész más állagú a gőz fölött vert hab, mint a sima.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Németi Olga
105 recept
Anyukámtól tanultam ezt a receptet. Már vagy 20 éve sütjük. Nagy előnye, hogy gyorsan megvan, így ha váratlan vendég toppan be, akkor általában ezt sütöm.