r
Nosalty Logó

Habos meggyes süti Németi Olgitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Habos meggyes süti Németi Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 3734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A habhoz

Összesen 181 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1330 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 623 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.1 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3812.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1532 mg
  • Nátrium
    945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.8 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    955 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1735 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    7978 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1913 micro
Összesen 3734 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A meggyet kimagozzuk, becukrozzuk, lecsöpögtetjük. Ha befőtt meggyből készül, azt is lecsepegtetjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal gépi habverővel habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, tejfölt, citromlét, s annyi lisztet, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Végül belekeverjük a sütőport.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tésztát kikent, lisztezett tepsibe terítjük. Nem kell megijedni, vékony tésztánk lesz.
  5. A tésztába belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyet, majd az előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc sülésre van szüksége.
  6. A tojások fehérjét vízgőz fölött sűrűre verjük, közben hozzáadjuk a citromlét és a8 ekcukrot.
  7. Mikor a sütemény megsült, a tetejére terítjük a vízgőz felett felvert habot, és kb. 3 percre visszatoljuk a sütőbe, míg a teteje aranybarna lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x23
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19320
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Másfajta gyümölccsel, pl. barackkal is elkészíthető. Eredetileg több cukor (12 ek)  volt írva a tésztába is és a habba is, de nálunk elég szokott lenni a 8 ek is. Van aki macerásnak érzi a hab gőz fölött verését. Szerintem  fontos dolog,  főleg nyáron, hőkezelni a tojáshabot, mellesleg egész más állagú a gőz fölött vert hab, mint a sima.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos meggyes süti Németi Olgitól
Németi Olga 105 recept

Anyukámtól tanultam ezt a receptet. Már vagy 20 éve sütjük. Nagy előnye, hogy gyorsan megvan, így ha váratlan vendég toppan be, akkor általában ezt sütöm.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...