r
Nosalty Logó

Habos linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Habos linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 4820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Összesen 383 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 804 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4403.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1032 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1749 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1715 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 4820 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból linzertésztát készítünk, vékonyra nyújtjuk, karikákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kisütjük.
  2. A 20 dkg cukrot kevés vízzel (éppen, hogy csak ellepje a cukrot) sűrűre főzzük.
  3. Közben a tojásfehérjét a maradék 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Lassan csurgatva hozzáadjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig a habot tovább verjük.
  4. Ezután nyomózsákba tesszük és a linzerkarikákra formázzuk.
  5. Utána a sütő legalacsonyabb fokozatán szárítjuk. Mikor megszáradtak, a közepükbe lekvárt nyomunk.
  6. Olvasztott csokival díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 9979
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Habos linzer
Salamon Csilla 1203 recept

Minden hétvégén készítek valami nyalánkságot vagy sütit sütök. Most ez került sorra.

Hozzávalók

A tésztához

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...