Habos diós sütemény Magdolna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Magdolna
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
Piskóta
Diós hab
Fehér hab
Összesen
606
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
Piskóta
Diós hab
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
200g dió1308 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Fehér hab
-
600g növényi habtejszín1506 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
24g habfixáló90 kcal
Összesen
6067
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
Piskóta
Diós hab
-
21.2g növényi habtejszín53 kcal
-
2.7g porcukor10 kcal
-
10.6g dió69 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
Fehér hab
-
31.8g növényi habtejszín80 kcal
-
4.2g porcukor16 kcal
-
1.3g habfixáló5 kcal
Összesen
321
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 159 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.3 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
606
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.1 g
Zsír
-
Összesen 461.7 g
-
Telített zsírsav 247 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 156 g
-
Koleszterin 920 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3659.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 452 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 535 mg
-
Foszfor 1586 mg
-
Nátrium 953 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 412.8 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 197.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 390 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 836 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1246 micro
Összesen
6067
kcal
- 9% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
Piskóta
Diós hab
-
4 dl növényi habtejszín
-
5 dkg porcukor
-
2 csomag habfixáló
Fehér hab
-
6 dl növényi habtejszín
-
8 dkg porcukor
-
3 csomag habfixáló
Elkészítés
Piskóta
- A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét hűtőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 175-200 fokra. A diót ledaráljuk.
- A lehűtött tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Belekeverjük a 12 dkg kristálycukrot. Utána belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután belekeverünk 12 dkg darált diót.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175-200 fokon kb. 20 percig sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Óvatosan leszedjük a sütőpapírról (ha nehezen jön le, késsel alányúlva leválasztjuk róla).
- Elkészítjük a diós habot. 4 dl növényi tejszínhez hozzáadunk 2 tasak habfixet. 20 dkg darált dióból félreteszünk 2-3 ek-nyit (ezzel szórjuk majd meg a kész sütemény tetejét), a többit hozzáadjuk a tejszínhez. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot (ha eleve édesített tejszínt használunk, akkor nem kell). Az egészet összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- Elkészítjük a fehér habot. 6 dl növényi tejszínt 3 tasak habfixszel és 8 dkg porcukorral (édesített tejszín esetén a cukor nem kell) összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a diós habra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
- A tetejét megszórjuk darált dióval. Tálalásig hűtőbe tesszük. Vizes késsel vágjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5436
- Feltöltés dátuma: 2019. június 27.
Ajánló
Rendes habtejszínnel is készíthető, ha nem szempont a tejmentesség.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Magdolna
4 recept
Glutén- és tejérzékenyek által is fogyasztható süteményt kellett készítenem. Szerencsére rengeteg dióbelünk volt itthon, úgyhogy átalakítottam egy klasszikus piskótareceptet, és feldobtam egy kis dupla habbal.