r
Nosalty Logó

Habos diós sütemény Magdolna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Magdolna
Habos diós sütemény Magdolna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Összesen 6067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Összesen 321 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    461.7 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    920 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3659.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1586 mg
  • Nátrium
    953 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.8 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 6067 kcal
  • 9% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, a fehérjét hűtőbe tesszük. A sütőt bekapcsoljuk 175-200 fokra. A diót ledaráljuk.
  2. A lehűtött tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Belekeverjük a 12 dkg kristálycukrot. Utána belekeverjük a tojások sárgáját. Ezután belekeverünk 12 dkg darált diót.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 175-200 fokon kb. 20 percig sütjük. Kiszedjük, és hagyjuk kihűlni. Óvatosan leszedjük a sütőpapírról (ha nehezen jön le, késsel alányúlva leválasztjuk róla).
  4. Elkészítjük a diós habot. 4 dl növényi tejszínhez hozzáadunk 2 tasak habfixet. 20 dkg darált dióból félreteszünk 2-3 ek-nyit (ezzel szórjuk majd meg a kész sütemény tetejét), a többit hozzáadjuk a tejszínhez. Hozzáadunk 5 dkg porcukrot (ha eleve édesített tejszínt használunk, akkor nem kell). Az egészet összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  5. Elkészítjük a fehér habot. 6 dl növényi tejszínt 3 tasak habfixszel és 8 dkg porcukorral (édesített tejszín esetén a cukor nem kell) összekeverjük, kemény habbá verjük. Óvatosan felvisszük a diós habra, és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  6. A tetejét megszórjuk darált dióval. Tálalásig hűtőbe tesszük. Vizes késsel vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5436
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 27.

Ajánló

Rendes habtejszínnel is készíthető, ha nem szempont a tejmentesség.

Receptkategóriák

Habos diós sütemény Magdolna konyhájából
Magdolna 4 recept

Glutén- és tejérzékenyek által is fogyasztható süteményt kellett készítenem. Szerencsére rengeteg dióbelünk volt itthon, úgyhogy átalakítottam egy klasszikus piskótareceptet, és feldobtam egy kis dupla habbal.

Hozzávalók

Piskóta

Diós hab

Fehér hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...