Habos-diós házi krémes
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
67g finomliszt243 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
13g margarin96 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
63g tejföl124 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
50g dió327 kcal
A krémhez
-
100g tej56 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
13 kcal
-
29 kcal
-
42g margarin299 kcal
Összesen
1561
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
375g tejföl743 kcal
A habhoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
300g dió1962 kcal
A krémhez
-
600g tej336 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
171 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Összesen
9353
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
13.7g finomliszt50 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
2.7g margarin20 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
12.8g tejföl25 kcal
A habhoz
-
8.2g tojásfehérje4 kcal
-
6.8g porcukor26 kcal
-
10.3g dió67 kcal
A krémhez
-
20.5g tej12 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
1.9g tojás2 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.5g vaníliás pudingpor6 kcal
-
8.6g margarin61 kcal
Összesen
320
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 97.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 284 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1257.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 147 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 117.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 234 mg
-
Retinol - A vitamin: 585 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 279 micro
Összesen
1561
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 169.2 g
Zsír
-
Összesen 587.6 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 189 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 232 g
-
Koleszterin 1703 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7547.3 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 2077 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 658 mg
-
Foszfor 3005 mg
-
Nátrium 1444 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 881.8 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 705.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3705 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 301 micro
-
K vitamin: 323 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 639 micro
-
Kolin: 1404 mg
-
Retinol - A vitamin: 3511 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 2248 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1676 micro
Összesen
9353
kcal
- 7% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
320
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
8 dkg margarin
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 db tojássárgája
-
375 g tejföl
A habhoz
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
A krémhez
-
6 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 db tojás
-
5 ek cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
25 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- Tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, vékony lapokra nyújtjuk.
- A 6 tojásfehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
- A lapokat egyenként tepsi hátára tesszük (sütőpapírra), és mindegyiket megkenjük a cukros tojáshabbal.
- A durvára vágott diót 3 részre osztjuk, és a lapokra kent habra terítjük. A lapokat egyenként megsütjük.
- Elkészítjük a krémet. 6 dl tejet elkeverjük a 2 ek liszttel, a cukorral, a tojással, a vaníliás cukorral és a pudinggal, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal.
- Csak az első és a második lapra kerül krém, a tészta tetején a habos dió lesz.
- Hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 30x25cm
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 149
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 18714
- Feltöltés dátuma: 2013. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A lapokat addig sütjük, amíg a hab rózsaszín lesz. Ennyi idő elég a diónak is, hogy megpörkölődjön.