r
Nosalty Logó

Gyümölcstorta pitetésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Margó48
Gyümölcstorta pitetésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 1606 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tészta

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 155 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 321 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    588.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1606 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

A tészta

A tetejére

A töltelékhez

Elkészítés

A tészta

  1. A lisztet a tengeri sóval és a kicsit puhított vajjal, a tojássárgájával és a gyümölcscukorral összegyúrjuk, ha szükséges, 1 evőkanál langyos vizet teszünk hozzá, majd 1/2 órára a hűtőbe tesszük.
  2. A szív alakú formát sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  3. Az almát meghámozzuk, és citromos vízbe tesszük a felhasználásig. Az ananászt és az őszibarackot lecsepegtetjük, az őszit felszeleteljük. A kivit is meghámozzuk, majd vágunk belőle két karikát.
  4. A tésztát a hűtőből kivéve, kicsit lisztezett lapon kinyújtjuk kb. 1 cm vastagságra, és belehelyezzük a sütőformába úgy, hogy pici széle is maradjon, rákenjük a saját készítésű lekvárt, a felszeletelt almát, és meghintjük őrölt fahéjjal.
  5. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  6. Amikor kihűlt, akkor díszítjük a gyümölcsökkel.
  7. A tortazselét az őszibarack konzerv levével készítjük el a tasakon leírt módon, és ráöntjük az elkészített gyümölcsökre. Hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 755
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Margó48 53 recept

Szülinapi ajándék volt, kicsi tortaformában.

Hozzávalók

A tészta

A tetejére

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...