r
Nosalty Logó

Gyümölcsös süti Zsanna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanna
Gyümölcsös süti Zsanna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1331 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1048 micro
  • β-crypt
    330 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 2994 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott(esetleg meghámozott és apróra vágott - ez gyümölcsfüggő)gyümölcsöt (hogy ne eresszen túl sok levet) alaposan összekeverjük a keményítővel(ha nem elég édes, akkor egy kis barna cukorral is), és egy kivajazott hőálló tálba tesszük.
  2. A2tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  3. Összekeverjük a száraz alapanyagokat, és külön egy tálban összedolgozzuk a folyékony alapanyagokat is, végül lassan a száraz alapanyagokhoz adagoljuk és közben folyamatosan keverjük, míg teljesen homogén tésztát nem kapunk.
  4. A tésztához óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot, majd a gyümölcs tetejére kanalazzuk (ízlés szerint szépen elegyengetjük, vagy éppen borzasan is hagyhatjuk).
  5. Aranyszínűre sütjük és még forrón porcukorral hintjük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1155
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 13.

Ajánló

Bármilyen idénygyümölccsel (vagy akár fagyasztott gyümölccsel) elkészíthetjük, és tálalhatjuk joghurttal (natúrral vagy gyümölcsössel), lekvárral, csokiöntettel, vanília sodóval, pudinggal, fagyival, vagy amivel kedvünk tartja... Az eredetihez képest csak annyit módosítottam, hogy a tojást nem egyben, hanem szétválasztva, a fehérjét habbá verve keverem bele, mert így sokkal könnyebb, finomabb lesz a süti. Délutáni kávéhoz, teához, kakaóhoz ideális, ha desszertnek kínájuk, a Tokaji borok nagyon kellemesek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet egy kolléganőmtől kaptam. Mivel hamar elkészül (ezért nevezte a kolléganőm "hipp-hopp"-nak), nagyon egyszerű és jól variálható, ezért az "egy óra múlva felugranék" típusú váratlan vendégeknek ideális...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...