r
Nosalty Logó

Gyümölcsös-gesztenyés alagút

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alkonyat
Gyümölcsös-gesztenyés alagút
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére és a díszítéshez

491
Kalória
9.1g
Fehérje
52.3g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
89.4g
Víz
131.3g
Koleszterin
1.6g
Rost
16.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére és a díszítéshez

Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére és a díszítéshez

Összesen 4426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

A tetejére és a díszítéshez

Összesen 245 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    89.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 491 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.3 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2770.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    741 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1104 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    804.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 4426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk sárgáját a fehérjétől. A fehérjébe tesszük a cukor felét és a csipet sót, majd kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével jó habosra kikeverjük. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan a sárga masszához adjuk, majd a tojásfehérje kemény habját is hozzákeverjük laza mozdulatokkal.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk, és légkeveréses sütőben 165°-on 20 perc alatt megsütjük.
  3. Mikor megsült, lehúzzuk róla a papírt, és óvatosan feltekerjük, hogy mikor az őzgerinc formába rakjuk, ne törjön. Párszor kihengergetjük, és vissza, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A gesztenyemasszát picit megmikrózzuk, hogy dolgozható legyen, de nem olvadt.
  5. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a geszetenyemasszához, és rászórjuk a porcukrot, jól összedolgozzuk.
  6. A töltelékhez a gyümölcsöket egy külön tálba rakjuk. A levébe rakunk cukrot (még ha úgy érezzük, hogy jó édes cukor nélkül is, akkor is érdemes egy pici cukor bele), és beleszórjuk a zselatinport. Addig melegítjük, míg a zselatinpor fel nem olvad, majd 1-2 percig forraljuk.
  7. A piskátóból kivágunk egy akkora darabot, amivel ki tudunk bélelni egy őzgerinc formát, a megmaradt résszel pedig majd befedjük. Mindkét darab piskótát megkenjük a gesztenyekrémmel.
  8. Majd a nagyobbik darabot belehelyezzük egy alufóliával bélelt őzgerinc formába. A krémes belsejébe halmozzuk a gyümölcsöket, majd rámerjük a zselatinos levet (ne legyen forró).
  9. Ezután rátesszük a kisebbik lapot a krémes oldalával befelé. Hűtőbe rakjuk fél napra vagy egy éjszakára. A hűtőből kivéve tálra borítjuk, és leöntjük a tetejét olvasztott fehér csokival, majd megszórjuk a dióval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A névnapomra készítettem a barátoknak.:-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Blondies

A blondies a brownies fehér csokis változata, aminek fő ízprofilját a karamellás, vaníliás jegyek adják. Pirított mandulával gazdagítva egy tökéletes választás, ha valami édesre, de ...

Simon Gábor

Mennyei brownie-sajttorta

Ezek a mennyei, ragacsos sajttortabrownie-k azért születtek, hogy azoknak is jusson a Valentin-napi kényeztetésből, akik egyedülállóak. Ez a legfinomabb csokoládés brownie, amit valaha is ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!