Gyümölcskenyér - update 1-es
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
228
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1817
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
196
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
228
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50 g
Zsír
-
Összesen 63 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3643.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 498 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 937 mg
-
Nátrium 1918 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 514.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 501 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 204 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 491 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 92 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
1817
kcal
- 5% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 206 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az epreket felkockázzuk és fahéjjal megszórjuk egy picit, majd félrerakjuk.
- A tojásokat felverjük habosra, hozzáadjuk a sót, tejfölt, édesítőszert, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- Ezután jól összedolgozzuk, majd a fahéjas epreket is beleszórjuk.
- A tésztát egy kivajazott őzgerincformába, vagy kuglófformába öntjük.
- Először nagyon forró, kb. 220 fokos sütőben 5 percig sütjük, majd 180 fokon 20-25 perc alatt kész.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8327
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Ajánló
Bármilyen gyümölccsel nagyon finom. Cak olyan gyümölcsöt válassz, aminek alacsony a cukortartalma. Amikor elkészült, egy kis szénhidrát csökkentett lekvárral is megkentem a tetejét. Isteni volt vele. :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Reggeli előtt álltam még és a hűtőbe nézve észrevettem, hogy az eper egy picit már romlásnak indult. Gondoltam gyorsan összedobok valami kalácshoz hasonló édességet. Ez készült belőle.