Gyors sajt
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vica28
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g tej140 kcal
-
188g joghurt114 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
Összesen
262
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g tej560 kcal
-
750g joghurt458 kcal
-
0g só0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
Összesen
1051
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
54.3g tej30 kcal
-
40.8g joghurt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
Összesen
57
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 942.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 517 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 183.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
262
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.9 g
Zsír
-
Összesen 44.5 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3771.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 2066 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 736 mg
-
Nátrium 848 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 732.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 203 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1051
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Feltesszükforrni a tejet egy lábasba, megsózzuk(ha hagymásancsináljuk, akkor felkockázva a tejbe öntveforraljuk).
- Ha már habzik a tej, hozzá lehet önteni a joghurtokat és lassan kevergetni fakanállal (NEM habverővel!!).
- Forrás közben kialakulnak a kis sajtcsomócskák. Ha látjuk elválasztódni a savót a csomóktól, akkor kezdhetjük szűrni.
- Szűrésnél használjunk blúz anyagot (ha nincs, szűrő is jó lesz). (Az anyag annyiból jobb, hogy kifacsarásnál egyben maradnak a sajtcsomók és jobban összeáll.)
- Szűrés után öblítsük át hideg vízzel. Nyomjuk ki belőle a vizet és a savómaradékot, majd nehezékkel a tetején hagyjuk állni 30 percig.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 233
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11782
- Feltöltés dátuma: 2012. március 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vica28
3 recept
Amikor először hallottam erről a sajtkészítésről, kicsit meglepődtem, és azt gondoltam, hogy ez nem igaz. Kipróbáltam negyed ennyi hozzávalóval, és sikerült! Később anyósom szintén kipróbálta, nála is bevált. Akik szeretik a sajtokat, érdemes kipróbálniuk!