Gyors, házi készítésű joghurtos gyümölcsfagyi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vitai Kati
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
50g sárgabarack22 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g sárgabarack89 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
20g nádcukor76 kcal
Összesen
291
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
45.9g sárgabarack20 kcal
-
45.9g joghurt28 kcal
-
3.7g citromlé1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
4.6g nádcukor17 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 49 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
73
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 671.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 284 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 351.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 2045 micro
-
β-crypt 194 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
291
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 154 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg sárgabarack (bármiylen gyümölcs (sárgabarack, eper, málna, cseresznye, meggy, áfonya, szeder, őszibarack))
-
2 dl joghurt
-
vanília ízlés szerint
-
2 ek nádcukor
Elkészítés
- A gyümölcsöt tisztítsuk meg (én az őszibarackról mindig eltávolítom a külsejét), és a cukorral, vaníliával tegyük egy aprítóba, vagy turmixoljuk össze. Majd keverjük hozzá a joghurtot és a citromot.
- Tegyük bele a fagyi formába, és helyezzük a mélyhűtőbe néhány órára. Ha elkészült, engedjünk a formára egy kis meleg vizet, akkor könnyen ki tudjuk majd venni...és már fogyaszthatjuk is a friss, egészséges házi fagylaltunkat. :)
- Receptkönyvben: 109
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 86
- Össznézettség: 11089
- Feltöltés dátuma: 2016. június 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Vitai Kati
92 recept
Szeretem az egyszerű és természetes dolgokat, és olyan ételeket szeretek csinálni, amikhez nincs szükség bonyolult gépekre - nem is igen vannak gépeim:) Ehhez a fagyihoz sem lesz szükség fagylaltgépre. Csak egy manuális aprítót használtam, de végszükség esetén még késsel, villával is apríthatod a gyümölcsöt. A fagylaltot soha ne fogyaszd túl gyorsan, mert ha nagyon hidegen érkezik a gyomorba, az agni-t (emésztő tüzet) kedvezőtlenül befolyásolja. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!