r
Nosalty Logó

Gyors házi citromfagyi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Gyors házi citromfagyi
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A citromfagyihoz

Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A citromfagyihoz

Összesen 783 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A citromfagyihoz

Összesen 105 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 391 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 783 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

A citromfagyihoz

Elkészítés

A citromfagyihoz

  1. A szép nagy, egészséges, kezeletlen citromokat leöblítjük. Az egyiknek a héját egy tányérra reszeljük.
  2. Kettő másik citromnak szépen levágjuk a csücskös felét, és félretesszük.
  3. Mindhárom citromnak kanállal kivájjuk a belsejét, és a gyümölcs húsát a tányérra szedjük. A hártyát és a magokat kidobjuk, illetve a harmadik citrom, aminek a héját lereszeltük, nem fog már kelleni.
  4. Az így kinyert citrombelsőt és héjat a cukor felével meghintjük, majd mehet a mélyhűtőbe megfagyni.
  5. Közben a cukor másik felével a tejszínből kemény habot verünk, amit a hűtőbe teszünk felhasználásig.
  6. A megfagyott citromot darabokba törve egy késes aprítóba tesszük és jégkását csinálunk belőle.
  7. A citromos jégkásást és a tejszínhabot összekeverjük és mehet a fagyasztóból kivett üres citromhéjakba a töltelék. A maradékot jégkockatartóba tesszük. Ezután minden zsupsz a mélyhűtőbe!
  8. Tálaláskor vegyük ki a fagyos citromokat a hűtőből, tegyük egy kis mély tálkába. A tetejére tehetünk mentalevelet, és a citromsapkát is visszatehetjük rá.
  9. A jégkockatartóba tett fagyit késes aprítóban összedarálhatjuk, kis pohárkákba halmozhatjuk és mentával, reszelt citromhéjjal díszítve tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 229
  • Össznézettség: 225
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 26.

Receptkategóriák

Nyári hűsítő nyalánkság egyszerű alapanyagokból, készíts menő házi citromfagyit, jobb lesz, mint az olasz étteremben!

Hozzávalók

A citromfagyihoz

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!

Nosalty

További cikkek