r
Nosalty Logó

Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Romance
Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

651
Kalória
10.3g
Fehérje
58.4g
Szénhidrátok
42g
Zsír
76g
Víz
91.1g
Koleszterin
1.7g
Rost
41.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 7801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Kandírozott répa

A 2 tortalaphoz

Krém

Díszítés

Összesen 266 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1162 micro
  • β-karotin
    2773 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    503.5 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2868.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    911.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    928 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    13943 micro
  • β-karotin
    33279 micro
  • β-crypt
    473 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2882 micro
Összesen 7801 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    476 micro
  • β-karotin
    1136 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

Kandírozott répa

  1. A répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, aztán belekeverjük az olajat is.
  4. A száraz alapanyagokat összekeverjük, beletördeljük apróra az étcsokoládét, majd hozzátesszük a reszelt répát is. Ezután összekeverjük a tojássárgás keverékkel.
  5. A tojások fehérjét a sóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  6. Egy sütőpapíros 26 cm-es tortaformába simítjuk, a massza felét,és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!! Megsütjük a másik lapot is!
  7. A megsült tortalapokat kihűtjük, és kettévágjuk . (Én horgászdamillal tökéletesen ketté tudom vágni.) Így lesz 4 tortalapunk.

A 2 tortalaphoz

  1. A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáfacsarjuk a narancsok levét is.
  2. A zselatint egy kis vízben feloldjuk, mikróban meglangyosítjuk, majd ezt is hozzáöntjük a mascarponéhez. (Én a krémből mindig keverek egy kicsit a langyos zselatinhoz, és csak ezután keverem az egészet össze. Így biztosan nem lesz csomós.)
  3. A tejszínt felverjük, és a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.

Krém

  1. A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A vizet, narancslét és a cukrot feltesszük egy edényben, ha forr, hozzáadjuk a reszelt répát is, és kb. 30-40 percig gyöngyöztetjük. Akkor jó, ha szép, fényes a répa. (Előre is elkészíthetjük 1-2 nappal.)
  3. Ha kész leszűrjük, kihűtjük. (Ha kihűlt, el lehet dobozolni, hűtőben napokig eláll.)

Díszítés

  1. A tejszínt felverjük.
  2. A tortalapokat egyformán betöltjük a mascarponekrémmel, körbekenjük vele a tortánkat is vékonyan. Majd a felvert tejszínnel is áthúzzuk a tortát.
  3. A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, díszítjük vele a tortát, majd a kandírozott répával is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Egy nagyon izgalmas ízvilágú torta, az egyik kedvenc nálam! Reformosítani is szoktam (zabpehelyliszt, eritrit)! A kandírozott répa valami isteni... mindenképp készítsétek el hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!