Gyömbéres répatorta narancsos mascarponekrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Romance
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
Kandírozott répa
-
13g sárgarépa5 kcal
-
3g narancslé1 kcal
-
4g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
13g cukor48 kcal
A 2 tortalaphoz
-
25g sárgarépa9 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
12g napraforgó olaj103 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g étcsokoládé18 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
42 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
1g zselatin3 kcal
Díszítés
-
63 kcal
Összesen
651
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
Kandírozott répa
-
150g sárgarépa55 kcal
-
32g narancslé15 kcal
-
48g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
150g cukor581 kcal
A 2 tortalaphoz
-
300g sárgarépa109 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
140g napraforgó olaj1238 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
270g narancslé127 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Díszítés
-
300g növényi habtejszín753 kcal
Összesen
7801
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
Kandírozott répa
-
5.1g sárgarépa2 kcal
-
1.1g narancslé1 kcal
-
1.6g víz0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
A 2 tortalaphoz
-
10.2g sárgarépa4 kcal
-
11.3g tojás14 kcal
-
5.5g cukor21 kcal
-
4.8g napraforgó olaj42 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbérpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g étcsokoládé7 kcal
Krém
-
17.1g mascarpone69 kcal
-
6.8g növényi habtejszín17 kcal
-
9.2g narancslé4 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
Díszítés
-
10.2g növényi habtejszín26 kcal
Összesen
266
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 42 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 1162 micro
-
β-karotin 2773 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
651
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 123.2 g
Zsír
-
Összesen 503.5 g
-
Telített zsírsav 160 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1093 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2868.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 383 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 1065 mg
-
Nátrium 1020 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.7 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 911.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3837 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 928 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 13943 micro
-
β-karotin 33279 micro
-
β-crypt 473 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2882 micro
Összesen
7801
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 97.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 131 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 476 micro
-
β-karotin 1136 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Kandírozott répa
-
150 g sárgarépa
-
4 evőkanál narancslé
-
6 evőkanál víz
-
1 csipet gyömbérpor
-
150 g cukor
A 2 tortalaphoz
Krém
-
50 dkg mascarpone
-
2 dl növényi habtejszín
-
3 narancsból nyert narancslé
-
10 dkg cukor
-
10 g zselatin
Díszítés
-
3 dl növényi habtejszín
Elkészítés
Kandírozott répa
- A répákat kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, aztán belekeverjük az olajat is.
- A száraz alapanyagokat összekeverjük, beletördeljük apróra az étcsokoládét, majd hozzátesszük a reszelt répát is. Ezután összekeverjük a tojássárgás keverékkel.
- A tojások fehérjét a sóval felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
- Egy sütőpapíros 26 cm-es tortaformába simítjuk, a massza felét,és 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Tűpróba!!! Megsütjük a másik lapot is!
- A megsült tortalapokat kihűtjük, és kettévágjuk . (Én horgászdamillal tökéletesen ketté tudom vágni.) Így lesz 4 tortalapunk.
A 2 tortalaphoz
- A mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáfacsarjuk a narancsok levét is.
- A zselatint egy kis vízben feloldjuk, mikróban meglangyosítjuk, majd ezt is hozzáöntjük a mascarponéhez. (Én a krémből mindig keverek egy kicsit a langyos zselatinhoz, és csak ezután keverem az egészet össze. Így biztosan nem lesz csomós.)
- A tejszínt felverjük, és a krémhez forgatjuk. Hűtőbe tesszük.
Krém
- A sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- A vizet, narancslét és a cukrot feltesszük egy edényben, ha forr, hozzáadjuk a reszelt répát is, és kb. 30-40 percig gyöngyöztetjük. Akkor jó, ha szép, fényes a répa. (Előre is elkészíthetjük 1-2 nappal.)
- Ha kész leszűrjük, kihűtjük. (Ha kihűlt, el lehet dobozolni, hűtőben napokig eláll.)
Díszítés
- A tejszínt felverjük.
- A tortalapokat egyformán betöltjük a mascarponekrémmel, körbekenjük vele a tortánkat is vékonyan. Majd a felvert tejszínnel is áthúzzuk a tortát.
- A maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, díszítjük vele a tortát, majd a kandírozott répával is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4660
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.
Ajánló
Díszíthetjük kandírozott vagy szárított naranccsal is. A tészta hozzávalói 2 lap mennyiségéhez van megadva, tehát el kell felezni, így sütünk két lapot belőle.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Romance
5 recept
Egy nagyon izgalmas ízvilágú torta, az egyik kedvenc nálam! Reformosítani is szoktam (zabpehelyliszt, eritrit)! A kandírozott répa valami isteni... mindenképp készítsétek el hozzá!