r
Nosalty Logó

Gyömbéres rakott tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyömbéres rakott tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3336 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 249 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    421 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 556 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5368.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    437 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2525 mg
  • Nátrium
    1015 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    614 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1291 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3336 kcal
  • 15% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3010 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a darált húst, és fehéredésig pároljuk.
  2. Hozzátesszük a paradicsomkonzerveket és a fűszereket. (A gyömbérből egész kevés kell, mert rendkívül intenzív íze van!) Miután összekeverjük, felöntjük vízzel. Kicsivel több kell, mint amennyi ellepi, így jó szaftos lesz.
  3. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, egy kicsit maradhatt keményebb, a sütőben úgyis felszív a szaftból.
  4. Jó sok sajtot reszelünk a tetejére.
  5. Mikor kész a szószunk és a tésztánk, olajjal kikenünk egy tepsit vagy sütésálló üvegedényt. (Én üvegedényt szoktam. Pontos méretekkel nem szolgálhatok sajnos, mert ránézésre szoktam kiválasztani.)
  6. Elkezdjük rétegezni: tészta, arra szósz, majd megint tészta, megint szósz, míg el nem fogy. Vigyázzunk, hogy ne legyen csurig szafttal, mert sütés közben kifolyhat! A rétegek közé is lehet tenni még sajtot, úgy még finomabb. :) A tetejére jó sok sajtot szórunk, majd kb 200°C-on addig sütjük, míg a sajt a tetején jól megpirul.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4072
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a tésztás ételeket, de néha unalmas a sima kifőtt tészta bolognaival, ezért találtam ki, hogy összesütöm az ízeket :). Nagyon szeretjük ezt az ételt, bátran ajánlom mindenkinek. A gyömbért saját kútfőből találtam ki, hogy beleteszem. Igazából elhagyható. Anélkül is igazán finom. Lehet sárgarépával, kockára vágott paradicsommal, cukorborsóval is dúsítani a szószt. Fűszermennyiségeket nem tudok pontosan írni, minden ételt érzéssel fűszerezek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...