Gyömbéres hús bébikukoricával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
egy Panna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
125g marhahús178 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
1g gyömbérpor2 kcal
-
31 kcal
-
30g bébikukorica12 kcal
-
43g cukorborsó17 kcal
-
63g rizstészta228 kcal
A páchoz
-
5g szójaszósz3 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
3g cukor10 kcal
Összesen
519
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
500g marhahús710 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
2g gyömbérpor7 kcal
-
124 kcal
-
120g bébikukorica48 kcal
-
170g cukorborsó67 kcal
-
250g rizstészta910 kcal
A páchoz
-
20g szójaszósz12 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
2067
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A húshoz
-
32.2g marhahús46 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0.1g gyömbérpor0 kcal
-
8 kcal
-
7.7g bébikukorica3 kcal
-
10.9g cukorborsó4 kcal
-
16.1g rizstészta59 kcal
A páchoz
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
Összesen
134
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.9 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1155.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 418 mg
-
Nátrium 559 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 243.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
519
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 135.7 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4621.1 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1670 mg
-
Nátrium 2236 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 265.5 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 972.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 942 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 488 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 70 micro
-
β-karotin 1559 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1183 micro
Összesen
2067
kcal
- 10% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
50 dkg marhahús
-
2 ek gyömbérpor
-
12 dkg bébikukorica
-
17 dkg cukorborsó
-
250 g rizstészta
A páchoz
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A húshoz
- A húst kis darabokra vágjuk, a paprikát pedig hosszú csíkokra.
- A pác elkészítéséhez egy tálban simára keverjük a hozzávalókat, majd hozzákeverjük a felaprított húst, lefedjük, és legalább egy fél órára állni hagyjuk.
- Nagyobb serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és fél percig pirítjuk.
- Majd hozzákeverjük a paprikát, a bébikukoricát és a cukorborsót. Jól összekeverve pirítsuk még 5 percig, hogy a zöldségek felvegyék az olajos-gyömbéres-fokhagymás masszát.
- Ha kész, kiszedjük a serpenyőből egy tálba vagy tányérba, és félretesszük.
- Miután kiszedtük a zöldségeket a serpenyőből, beletesszük a húst a páclével. Ha szükséges, kis vizet vagy olajatis adhatunk hozzá. Addig süssük-főzzük, amíg jól átsül, átfő. Ezután visszatesszük melléje a zöldségeket, és még 5 percig sütjük. Levesszük a tűzről.
- A hús sütése közben forraljunkegy lábas vizet, amiben a rizstésztát főzzükmeg egy kis ételízesítővel. A rizslaska hamar elkészül, a csomagoláson feltüntetik a főzési időt!
- Miután elkészítettük a tésztát, szűrjük le, tálaljuk, és csorgassunk rá egy kis olajat. E mellé halmozzuk a húst. Jó étvágyat!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3244
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
egy Panna
6 recept
Egyszer anyum egy kínai receptes könyvvel lepett meg. Az első kinézett receptek között volt ez. Azért szeretem, mert jól lehet variálni. Nem szükséges feltétlenül marhahússal készíteni, a disznóhús is nagyon talál hozzá (egyszer csirkemellel is kipróbáltam, de az egy kicsit szárazra sikerült). A hozzáadott zöldségeket is nyugodtan lehet variálni, de a legjobb, ha a bébikukorica nem marad el.:) Mivel a kínai receptek arra buzdítanak minket, hogy kevés ideig, keverve-rázva süssük a húsféléket, de mi általában jól átsülve szeretjük (ráadásul nagyobb biztonságban érezzük magunkat így), ide már a saját, módosított változatomat töltöttem fel.