r
Nosalty Logó

Gyömbéres hús bébikukoricával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
egy Panna
Gyömbéres hús bébikukoricával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 2067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A páchoz

Összesen 134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4621.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    2236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    942 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1559 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 2067 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst kis darabokra vágjuk, a paprikát pedig hosszú csíkokra.
  2. A pác elkészítéséhez egy tálban simára keverjük a hozzávalókat, majd hozzákeverjük a felaprított húst, lefedjük, és legalább egy fél órára állni hagyjuk.
  3. Nagyobb serpenyőben közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a gyömbért és a fokhagymát, és fél percig pirítjuk.
  4. Majd hozzákeverjük a paprikát, a bébikukoricát és a cukorborsót. Jól összekeverve pirítsuk még 5 percig, hogy a zöldségek felvegyék az olajos-gyömbéres-fokhagymás masszát.
  5. Ha kész, kiszedjük a serpenyőből egy tálba vagy tányérba, és félretesszük.
  6. Miután kiszedtük a zöldségeket a serpenyőből, beletesszük a húst a páclével. Ha szükséges, kis vizet vagy olajatis adhatunk hozzá. Addig süssük-főzzük, amíg jól átsül, átfő. Ezután visszatesszük melléje a zöldségeket, és még 5 percig sütjük. Levesszük a tűzről.
  7. A hús sütése közben forraljunkegy lábas vizet, amiben a rizstésztát főzzükmeg egy kis ételízesítővel. A rizslaska hamar elkészül, a csomagoláson feltüntetik a főzési időt!
  8. Miután elkészítettük a tésztát, szűrjük le, tálaljuk, és csorgassunk rá egy kis olajat. E mellé halmozzuk a húst. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3244
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egy Panna 6 recept

Egyszer anyum egy kínai receptes könyvvel lepett meg. Az első kinézett receptek között volt ez. Azért szeretem, mert jól lehet variálni. Nem szükséges feltétlenül marhahússal készíteni, a disznóhús is nagyon talál hozzá (egyszer csirkemellel is kipróbáltam, de az egy kicsit szárazra sikerült). A hozzáadott zöldségeket is nyugodtan lehet variálni, de a legjobb, ha a bébikukorica nem marad el.:) Mivel a kínai receptek arra buzdítanak minket, hogy kevés ideig, keverve-rázva süssük a húsféléket, de mi általában jól átsülve szeretjük (ráadásul nagyobb biztonságban érezzük magunkat így), ide már a saját, módosított változatomat töltöttem fel.

Hozzávalók

A húshoz

A páchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...