Gyömbéres banánlekvár
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 257.8 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 755.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 160 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 12 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Elkészítés
- A banánt megpucoljuk, és karikákra vágjuk.
- A citrom levét kifacsarjuk, a gyömbért meghámozzuk, és lereszeljük.
- A banánt a vízzel feltesszük főni (ha kevés lenne, pótoljuk picit később), hozzáadjuk a citrom levét, a reszelt gyömbért és a cukrot. Nekem elég volt kevesebb cukor is, de ízlés szerint tehetünk többet is.
- Állandó keverés mellett közepes lángon sűrűre főzzük kb. 20-30 perc alatt. (Kb. 5perc főzés után összebotmixerezzük vagy turmixoljuk, ha nem szeretnénk, hogykisebb darabok maradjanak a lekvárunkban, én is így tettem.:))Vigyázzunk, mert illetlen, és 'köpköd'. :-)
- Ha besűrűsödött (keverésnél szépen elválik az edény falától, és lelátni az edény aljára), forró vízbe állított tiszta üvegekbe töltjük, lezárjuk, és 10 percre fejre állítjuk. Ezután én száraz dunsztba tettem, de az eredeti recept szerint nem kell.
- Ebből a mennyiségből kb. 3-4 kisebb üveggel lesz.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 163
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19450
- Feltöltés dátuma: 2012. november 25.
Ajánló
Az eredeti recept (gyömbéres banándzsem) 1 kg befőzőcukorral írja, és a fele banánt később, darabosan tette a pépes banánhoz. A befőzőcukor hozzáadása után még 4 percig főzte, mintha dzsemfixszel készítette volna, de én nem szoktam dzsemfixszel sem lekvárt főzni, nem is igen szeretem vele, ezért próbálkoztam a tovább főzős, hagyományos lekvárfőzéssel, és bejött!:-) Több gyömbér hozzáadásával csípősebb lesz. Ízlés szerint tehetünk bele több cukrot is, de én nem szeretem a nagyon édes lekvárokat és a banán eleve édes. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek, aki szereti a különleges ízeket!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Egy régebbi karácsonyi újságban találtam. Már régóta szemeztem vele, mert a gyömbért is és a banánt is szeretem, de csak idén készítettem el. Nem bántam meg, nagyon finom lett! :-)