r
Nosalty Logó

"Gurmé" töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
"Gurmé" töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 594 kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1189 kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 594 kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2121.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1189 kcal
  • 24% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, zsebecskét vágunk rajtuk.
  2. A kesudiókat (ha túl nagyok, félbevágva) az aszalt szilvákba helyezzük, majd 5-5 szilvával megtöltjük a zsebecskéket.
  3. A kéksajtot vékony szeletekre vágjuk, vagy elmorzsoljuk, s ezt is a szilvák mellé nyomkodjuk.
  4. 3-3 szelet sonkával jól összetekerjük a csirkéket, hogy ne hulljon ki a belevaló.
  5. Kivajazott tálba helyezve, 30 perc alatt átsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 26945
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 11.

Ajánló

Egy könnyű saláta, fehérbor remek kiegészítője az intenzív ízeknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 160 recept

Eredeti tervem aszalt szilvás répasaláta volt (nem adom fel, egyszer még kipróbálom!), vettem is jó olcsón 1 kiló aszalt szilvát, de hazaérve kiderült, hogy a répakészletünk sajnos nyugdíjas korba lépett. Úgy lehetett őket hajlítgatni, mint a gumit, saláta így sajnos nem készült. Viszont nagyon rákattantam az aszalt szilva gondolatára, s fejemben azonnal melléugrott a kesudió, meg a kéksajt is (jelen esetben Cambridge Blue), és e szép társaság együtt vándorolt a csirkemell melegébe... Aztán már csak egy kis rögzítő sonka kellett a gourmet vacsihoz, mely rettentő finom szafttal itatta át a húst. Tunkoltunk is a sütőtálból...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...