Gumisüti Edi's konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
1 réteg
2 réteg
3 réteg
4 réteg
Összesen
820
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
1 réteg
2 réteg
3 réteg
4 réteg
Összesen
3279
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.5 g
Zsír
-
Összesen 28.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 336 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 605.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.8 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 287.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 370 micro
Összesen
820
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 90.1 g
Zsír
-
Összesen 115.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2420.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 961 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 487.4 g
-
Cukor 445 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 1149.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 940 mg
-
Retinol - A vitamin: 1009 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1481 micro
Összesen
3279
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
1 réteg
- Első réteg: 1,5 dl hideg vizet belemérünk egy lábasba, és beleöntünk 2,5 evőkanál zselatint. Ezt félretesszük, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hogy addig magába szívja a vizet (nem kell ekkor még melegíteni a zselatint).
- 3 tojást szétválasztunk 2 edénybe. A sárgáját 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük (kézi mixerrel), a fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. Ha már nem csúszik ki a tálból a hab, hozzáöntünk 1 evőkanál porcukrot, és ezzel is elkeverjük.
- Az előkészített zselatint feltesszük a tűzre, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Mikor elkezd forrni, egyből le kell venni a tűzről, nem szabad tovább főzni. Még melegen a tojássárgájás cukorhoz öntjük, de közben folyamatosan keverni kell, hogy ne főjön meg a tojás. Ezután hozzátesszük a fehérjehabot, és óvatosan összekeverjük őket.
- Egy egyenes falú (üveg) edénybe, tepsibe, formába, bármibe egyenletesen elsimítjuk, és betesszük a fagyasztóba, amíg elkészítjük a következő réteget. (Ha nincs hely a fagyasztóban, akkor a hűtőbe is lehet, csak akkor kicsit több ideig kell hűteni.)
- Második réteg: Ugyanúgy készítjük, ahogy az első réteget, annyi különbséggel, hogy mikor keverjük a tojássárgáját a cukorral, teszünk bele 1,5 evőkanál kakaóport is. Mikor már nem folyik a sárga réteg, óvatosan ráöntjük a kakaós masszát, és egyenletes elsimítjuk ezt is. Vissza a hűtőbe/fagyasztóba.
- Harmadik réteg: (ez már egyszerűbb). A tejfölt 7 evőkanál porcukorral elkeverjük. A zselatint ugyanúgy elkészítjük, mint a többi rétegnél, és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejfölhöz. Ezt ráöntjük a kakaós rétegre, mehet vissza a hűvösre.
- Negyedik réteg: A zselatint elkészítjük, ahogy az előző rétegeknél. Ha felforrt, hozzáöntünk 4 dl málnaszörpöt, összekeverjük, és ráöntjük a tejfölös rétegre.
- Csak arra kell figyelni, hogy mindegyik réteg rendesen megkössön, mielőtt ráöntjük a következőt. Ha megnyomkodjuk az ujjunkkal, és nem folyik már, önthetjük rá nyugodtan.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 113503
- Feltöltés dátuma: 2014. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Úgy láttam, sok embernek meggyűlt a baja ezzel a sütivel, ezért úgy gondoltam, leírom részletesen, hogy érdemes elkészíteni, hogy biztosan gumisüti legyen, és ne kiskanállal kelljen megenni. :)