r
Nosalty Logó

Gül baba rózsái

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dórcika
Gül baba rózsái
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Szirup

Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Szirup

Összesen 2861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Szirup

Összesen 305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 717 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 2861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 305 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet elvegyítjük a darával és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk az olajat, a joghurtban elkevert ételszínezőt, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt 180 °C ra melegítjük, egy közepes tepsibe sütőpapírt fektetünk. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, és egy 7 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 6 korongot egymás alá illesztünk úgy, hogy a korongok kissé fedjék egymást, és felülről lefelé felcsavarjuk. Az így kapott hengert középen kettévágjuk. A rózsákat a talpukkal lefelé a tepsibe állítjuk, az aljukat kissé összenyomjuk, a szirmokat pedig óvatosan kifelé hajtjuk. Így folytatjuk, amíg az összes tészta el nem fogy.
  3. A rózsákat betesszük a sütőbe, és kb. 15 perig sütjük. A sütőből kivett rózsákra még forrón rálocsolgatjuk a szirupot.

Szirup

  1. A vizet a cukorral és a narancslével sűrű szirup állagúra főzzük, majd belekeverjük a piros ételszínezőt, és rózsavízzel ízesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1693
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gül baba rózsái
Dórcika 3 recept

Nagyon finom és mutatós ez a török édesség vagy aprósüti, ráadásul gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...