r
Nosalty Logó

Grillezett sajtos szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Grillezett sajtos szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 601 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    804.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 300 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 601 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    940.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőt előmelegítünk, a kenyereket kettévágjuk, és az egyik oldalukat megkenjük vajjal.
  2. Kettő szeletet vajas felükkel lefelé a serpenyőbe rakunk, majd a sajtot testvériesen elosztjuk a tetejére.
  3. A sajtra rárakjuk a másik szelet kenyereket vajas felükkel felfelé.
  4. Addig grillezzük, amíg az alja aranybarna nem lesz, majd megfordítjuk, és addig sütjük, amíg a sajt elolvad.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 26095
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy aranyos kis történetet olvastam, amiben a két főszereplő "Grilled Cheese Sandwich"-et, azaz grillezett sajtos szendvicset reggelizett. Abban a pillanatban tudtam, hogy én is akarok ilyet enni, azonban ez az ötlet aztán valahogy elfelejtődött. Aztán pár napja, amikor nagyon éheztem és semmi normális nem volt itthon, eszembe jutott. Elkészítettem, és azóta is szent meggyőződésem, hogy ez a világ legnagyszerűbb reggelije/vacsorája.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...