Grillezett sajtos karfiolkenyér
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karfiolkenyérhez
-
350g karfiol35 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
20g cheddar sajt81 kcal
-
28g tojás35 kcal
A szendvics összeállításához
-
7g vaj50 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
40g csemegeuborka9 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karfiolkenyérhez
-
700g karfiol70 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g parmezán sajt157 kcal
-
40g cheddar sajt161 kcal
-
55g tojás69 kcal
A szendvics összeállításához
-
14g vaj100 kcal
-
50g cheddar sajt202 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A karfiolkenyérhez
-
62g karfiol6 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g parmezán sajt14 kcal
-
3.5g cheddar sajt14 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
A szendvics összeállításához
-
1.2g vaj9 kcal
-
4.4g cheddar sajt18 kcal
-
4.4g sajt16 kcal
-
7.1g csemegeuborka2 kcal
-
8.1g újhagyma2 kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 39.5 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2175.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 785 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 207.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 353 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 235 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 437 micro
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 78.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 388 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4351 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 1569 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 1110 mg
-
Nátrium 1488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 414.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 168 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 254 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 705 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 470 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 874 micro
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Elkészítés
A karfiolkenyérhez
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük meg pár csepp olívaolajjal, majd tegyük félre.
- A karfiolt szedjük rózsáira, mossuk, majd szárítgassuk le. Konyhai aprítógépben forgassuk át párszor, hogy rizsszemnyi, kicsi darabokat kapjunk. Ez kb. 3 csészényi adag lesz.
- Egy nagy serpenyőben, közepes lángon melegítsünk olívaolajat, dobjuk bele a karfiolrizst, és kb. 20-25 perc alatt, folyamatos keverés mellett pároljuk puhára úgy, hogy a nedvesség teljesen távozzon, elpárolódjon belőle. Csak szárazon tudunk a továbbiakban dolgozni vele. Be fog barnulni, de ne égjen meg. Közben sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Kicsit hűtsük, majd öntsük át a kész és majdnem száraz karfiolrizst egy nagy keverőtálba, adjunk hozzá egy felvert tojást, a reszelt sajtokat, és keverjük el velük. A reszelt parmezánt tegyük hozzá a végén, mivel ezzel tudjuk a kellő állagot elérni, ha folyósnak éreznénk a tésztát, tegyünk még belőle hozzá.
- Az így elkészült tésztából kézzel csináljunk 4 gömböcöt, helyezzük őket a tepsibe, sütőpapírra, majd lapítsuk el őket, és a tenyerünk élével nyomkodjuk szeletelt kenyér formájúra. Mehetnek is a sütőbe 12-15 percre sülni, míg aranybarnák nem lesznek.
- Vegyük ki a sütőből a karfiolkenyér szeleteket, és hagyjuk úgy 10 percig hűlni, csak utána emeljük le a papírról őket.
A szendvics összeállításához
- Közepes lángon melegítsünk egy serpenyőt a tűzhelyen. Közben vajazzuk meg egy-egy oldalukon a karfiolkenyereket. A maradék vajat tegyük a serpenyőbe.
- Két szelet „kenyér“ tetejét halmozzuk el apróra vágott sajtdarabkákkal és uborkaszeletekkel, opcionálisan újhagyma karikákkal, majd forgassuk rájuk a másik két szeletet (vajas felükkel felfelé). Ekkor mehetnek a serpenyőbe, mindkét oldalukon 2-3 percig sülni, míg a sajt megolvad a belsejükben és kívül a vajtól megpirulnak.
- Tálaljuk csípős szósszal és zöldsalátával esetleg szórjuk meg frissen őrölt borssal. Jó étvágyat hozzá!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 10 perc
Ha egy hűvös tavasz eleji reggelen ezzel a finomsággal kelted a családod, biztosan hatalmas örömet szerzel nekik! Tess Ward, a londoni illetőségű, kedves mosolyú séf is erre az időszakra ajánlja a sok-sok sajttól nyúló, lisztmentes karfiol “kenyérből“ készült melegszendvicset. Az egészséges táplálkozás kedvelőinek hétvégi kényeztető fogásként töltötte fel oldalára. Én pedig imádom az ilyen alternatív típusú, zöldségfelhasználós recepteket. A brokkolipizza, például már régóta nagy kedvencünk!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!