Grillezett makréla szósszal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nihonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 18% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
125g makréla154 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
176
kcal
- 18% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g makréla308 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
352
kcal
- 18% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
92.6g makréla114 kcal
-
3.7g barna cukor14 kcal
-
3.7g szójaszósz2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
130
kcal
- 18% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 482 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
176
kcal
- 18% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1252.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 102.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 965 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
352
kcal
- 18% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 464 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg makréla
-
1 csapott ek barna cukor
-
1 ek szójaszósz
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A megtisztított halszelet mindkét felét megsózzuk.
- Ezután grillsütőben mindkét felét megsütjük.
- A szósz elkészítése: a cukrot a szójaszósszal egy kis lábasban összefőzzük.
- Amikor a szósz karamelles színt kap, már kész is, hagyjuk egy kicsit kihűlni.
- A halat a kissé kihűlt szósszal leöntve tálaljuk.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3599
- Feltöltés dátuma: 2014. május 10.
Ajánló
Én friss, tavaszi káposztát szeleteltem fel hozzá, így nagyon finom, egészséges és diétás lett a köret is:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nihonka
340 recept
Mivel szeretem a halat és a könnyű, gyors főzés híve vagyok, egy Japánban tanult receptet osztok meg. Itt napi szinten fogyasztják minden háztartásban. Amennyiben nincs makréla, egyéb halfajtával is elkészíthető.