Grillezett csiperkegombasteak szűzpecsenyével és sült paprikával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gombagasztro
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hús és gomba
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
150g csiperkegomba32 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
Sült paprika
-
240g kápia paprika51 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
250g burgonya144 kcal
Salátaöntet
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
45g metélőhagyma14 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g víz0 kcal
Összesen
628
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hús és gomba
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
600g csiperkegomba128 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
Sült paprika
-
960g kápia paprika205 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
Salátaöntet
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
2512
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
Hús és gomba
-
25.7g sertés szűzpecsenye28 kcal
-
15.4g csiperkegomba3 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
Sült paprika
-
24.7g kápia paprika5 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0g fokhagyma0 kcal
-
25.7g burgonya15 kcal
Salátaöntet
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
4.6g metélőhagyma1 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
Összesen
63
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1469 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 161 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.3 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 717.6 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 4374 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 263 micro
Összesen
628
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 257.4 g
Zsír
-
Összesen 76.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5875.9 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 368 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 673 mg
-
Foszfor 3731 mg
-
Nátrium 646 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 213.1 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 2870.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 1628 micro
-
B6 vitamin: 13 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 1276 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 466 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 7 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 105 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 778 micro
-
Kolin: 1058 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 157 micro
-
β-karotin 17494 micro
-
β-crypt 3857 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1054 micro
Összesen
2512
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
Hús és gomba
-
2 db sertés szűzpecsenye
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
zöldfűszer ízlés szerint
-
fokhagyma ízlés szerint
Sült paprika
-
8 db kápia paprika
-
2 teáskanál balzsamecet
-
fokhagyma ízlés szerint
Salátaöntet
-
1 db vöröshagyma
-
1 csokor metélőhagyma
-
2 teáskanál balzsamecet
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
2 ek víz
Elkészítés
Hús és gomba
- A húsokat előkészítjük: lehártyázzuk, 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pácban állni hagyjuk – lehetőség szerint egész éjszakára.
- A gombákat megsózzuk, majd a hússal együtt meggrillezzük és a burgonyasalátával és sült paprikával tálaljuk.
Sült paprika
- A burgonyákat egészben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, felkarikázzuk és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. Ezt is érdemes előző este elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Utólagos sózást esetleg igényelhet.
Salátaöntet
- A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük.
- A kápiapaprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokos sütőben megsütjük őket kb. 40 percig. Közben forgatjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön.
- Amikor elkészült, kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk a héját. Tálba helyezzük őket, majd a tepsiben visszamaradt levet átszűrjük, picit sózzuk, megbolondíthatjuk ízlés szerint balzsamecettel és fokhagymával és ezzel meglocsoljuk a kész paprikákat.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 179
- Feltöltés dátuma: 2022. április 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gombagasztro
357 recept