r
Nosalty Logó

Grillezett csiperkegombasteak szűzpecsenyével és sült paprikával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gombagasztro
Grillezett csiperkegombasteak szűzpecsenyével és sült paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Összesen 2512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Összesen 63 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4374 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    257.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    3731 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    2870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1628 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1276 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    17494 micro
  • β-crypt
    3857 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 2512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Elkészítés

Hús és gomba

  1. A húsokat előkészítjük: lehártyázzuk, 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pácban állni hagyjuk – lehetőség szerint egész éjszakára.
  2. A gombákat megsózzuk, majd a hússal együtt meggrillezzük és a burgonyasalátával és sült paprikával tálaljuk.

Sült paprika

  1. A burgonyákat egészben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, felkarikázzuk és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. Ezt is érdemes előző este elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Utólagos sózást esetleg igényelhet.

Salátaöntet

  1. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük.
  2. A kápiapaprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokos sütőben megsütjük őket kb. 40 percig. Közben forgatjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön.
  3. Amikor elkészült, kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk a héját. Tálba helyezzük őket, majd a tepsiben visszamaradt levet átszűrjük, picit sózzuk, megbolondíthatjuk ízlés szerint balzsamecettel és fokhagymával és ezzel meglocsoljuk a kész paprikákat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 179
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Grillezett csiperkegombasteak szűzpecsenyével és sült paprikával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...