r
Nosalty Logó

Grillezett csiperkegombasteak szűzpecsenyével és sült paprikával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gombagasztro
Grillezett csiperkegombasteak szűzpecsenyével és sült paprikával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

628
Kalória
64.4g
Fehérje
53.3g
Szénhidrátok
19g
Zsír
717.6g
Víz
162.5g
Koleszterin
11g
Rost
14.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Összesen 2512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hús és gomba

Sült paprika

Salátaöntet

Összesen 63 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    717.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    4374 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    257.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5875.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    368 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    673 mg
  • Foszfor
    3731 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    2870.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1628 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1276 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    466 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    778 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    17494 micro
  • β-crypt
    3857 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1054 micro
Összesen 2512 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

Hús és gomba

  1. A húsokat előkészítjük: lehártyázzuk, 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pácban állni hagyjuk – lehetőség szerint egész éjszakára.
  2. A gombákat megsózzuk, majd a hússal együtt meggrillezzük és a burgonyasalátával és sült paprikával tálaljuk.

Sült paprika

  1. A burgonyákat egészben, héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszedjük a héját, felkarikázzuk és óvatosan összeforgatjuk az öntettel. Ezt is érdemes előző este elkészíteni, hogy összeérjenek az ízek. Utólagos sózást esetleg igényelhet.

Salátaöntet

  1. A salátaöntet hozzávalóit összekeverjük és hűtőbe tesszük.
  2. A kápiapaprikákat megmossuk, tepsibe tesszük, meglocsoljuk őket olívaolajjal. 200 fokos sütőben megsütjük őket kb. 40 percig. Közben forgatjuk, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön.
  3. Amikor elkészült, kiszedjük, hűlni hagyjuk, majd óvatosan lehúzzuk a héját. Tálba helyezzük őket, majd a tepsiben visszamaradt levet átszűrjük, picit sózzuk, megbolondíthatjuk ízlés szerint balzsamecettel és fokhagymával és ezzel meglocsoljuk a kész paprikákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: grill
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!