r
Nosalty Logó

Grillázs diós tiramisu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Grillázs diós tiramisu
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Grillázs

Krém és összeállítás

646
Kalória
10.4g
Fehérje
41.6g
Szénhidrátok
49.7g
Zsír
40.7g
Víz
73.1g
Koleszterin
1.9g
Rost
25.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Grillázs

Krém és összeállítás

Összesen 646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Grillázs

Krém és összeállítás

Összesen 5148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Grillázs

Krém és összeállítás

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    397.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.9 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    325.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1464 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 5148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

Grillázs

  1. Grillázs elkészítés
  2. A cukrot a vajjal aranybarnára karamellizáljuk. Egy teflonhoz való kanállal megkeverjük. Nem kell megijedni, ha a cukor darabosan összeáll. Ahogy olvad, teljesen simává válik.
  3. Hozzádobjuka diót, és pár pillanatig együtt pirítjuk.
  4. Hagyjukegy kicsit kihűlni.Sütőpapírra ráöntjük,ha kihűlt, sima deszkán össze lehet aprítani.(A diót meg lehet pirítani, mielőtt a cukorhoz adnánk.)
  5. A krém és az összeállítás:
  6. Összekeverjük a mascarponét, görög joghurtot, amely a normál joghurtnál sűrűbb, krémesebb, 3 ek cukrot, 3 dl tejszínt kemény habbá verve. A grillázs diót óvatosan a krémhez keverjük.
  7. Egy hosszúkás tálat kibélelünk alufóliával. 9 db piskótát belemártunk a kávéba, a tálba sorba helyezzük, rákenjük a krémet (1/3-át), következik a második és a harmadik piskóta sor. Majd a maradék krémmel befedjük.
  8. Alufóliával letakarva hűtőbe tesszük legalább 12 órát.
  9. Kiborítjuk egy lapos tortatálra, eltávolítjuk az alufóliát, 2 dl tejszínkemény habjával befedjük, majd a grillázs diót rátapasztjuk.
  10. Amint a tiramisu elkészült, tegyük hűtőbe, és hagyjuk bent egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 10x30

Több tiramisu recepttel kísérleteztem már, és végre megtaláltam a majdnem tökéleteset. Készíthetjük koffeinmentes kávéval, így a gyerekek sem maradnak ki a jóból! 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromisu

Tiramisu, a legismertebb, legjobb olasz sütikülönlegesség, mely citrommal készítve a legüdítőbb változat. Nemcsak nyáron, bármely évszakban elkészíthető!

Gréti

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!