r
Nosalty Logó

Gratin a la Firenze

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gratin a la Firenze
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Összesen 2283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    917.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1395 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3121 micro
Összesen 382 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.8 g

Zsír

  • Összesen
    149.2 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1467 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5504.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1865 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    731 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1401 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    8371 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18727 micro
Összesen 2283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    466 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Elkészítés

A firenzei mártáshoz

  1. Megolvasztjuk a vajat.
  2. A tojássárgáját és a tejszínt egy edénybe tesszük, és vízfürdőbe állítva, folyamatos keverés mellett, lassanként adagolva hozzáadjuk a vajat.
  3. Addig keverjük, míg egy kicsit be nem sűrűsödik.
  4. Sóval, cayenne-i borssal, szerecsendióval és lime-mal fűszerezzük.
  5. Olívaolajon megpároljuk a fokhagymát, majd megfonnyasztjuk rajta a spenótot.
  6. Belekeverjük a mártásba.
  7. Kivajazzuk a sütőformát.
  8. Vékonyra felszeleteljük a burgonyát, majd egy réteget a tepsibe helyezünk belőle.
  9. Ráöntjük a mártást, vékonyan megszórjuk sajttal, majd jöhet rá az újabb adag burgonya.
  10. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  11. Előmelegített sütőben 220 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 654
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 37457
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Banditák című film egyik – számomra kedvenc – jelenetében, Cate Blanchett, vagyis főhősnőnk, egy szuper vacsit rittyent kedves urának, és bár ő abban reménykedik, leveszi a lábáról, végül nem sikerül. De minket meggyőzött! Már csak azért is, mert ritka, hogy valaki ilyen négyfogásos vacsorával várja haza családtagjait, és igen, tudjuk, a csaj milliomos, és baromira unatkozik, és baromira rá is ér, de tényleg remek fogásokkal rukkol elő. Így mi is kipróbáltuk.

Hozzávalók

A firenzei mártáshoz

A spenóthoz

A rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...