Görögös rakottas Clya konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szószhoz
-
167g darált sertéshús303 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24 kcal
-
0 kcal
-
7g leveskocka22 kcal
-
7g paprikakrém0 kcal
-
3g ketchup3 kcal
A töltelékhez
-
17g olajbogyó19 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
29g tejföl58 kcal
A burgonyához
-
167g burgonya96 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
67g póréhagyma18 kcal
-
8 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
-
29g tejföl58 kcal
Összesen
824
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szószhoz
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
540g vöröshagyma197 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
40g leveskocka134 kcal
-
40g paprikakrém0 kcal
-
15g ketchup15 kcal
A töltelékhez
-
100g olajbogyó116 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
600g paradicsom108 kcal
-
175g tejföl347 kcal
A burgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
49 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
175g tejföl347 kcal
Összesen
4941
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
A szószhoz
-
21.5g darált sertéshús39 kcal
-
11.6g vöröshagyma4 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
0.9g paprikakrém0 kcal
-
0.3g ketchup0 kcal
A töltelékhez
-
2.2g olajbogyó2 kcal
-
2.2g feta sajt6 kcal
-
12.9g paradicsom2 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
A burgonyához
-
21.5g burgonya12 kcal
-
0.3g vaj2 kcal
-
2.2g feta sajt6 kcal
-
8.6g póréhagyma2 kcal
-
1 kcal
-
2.2g trappista sajt8 kcal
-
3.8g tejföl7 kcal
Összesen
104
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 49.4 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3108.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 431 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 716 mg
-
Nátrium 1797 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 518.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 1320 micro
-
β-crypt 155 micro
-
Likopin 2875 micro
-
Lut-zea 802 micro
Összesen
824
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 296.7 g
Zsír
-
Összesen 296.1 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18650.2 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 263 mg
-
Kálcium 2583 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 663 mg
-
Foszfor 4295 mg
-
Nátrium 10780 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 281.8 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 3109.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1860 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 171 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 600 micro
-
Kolin: 1012 mg
-
Retinol - A vitamin: 1130 micro
-
α-karotin 644 micro
-
β-karotin 7919 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 17247 micro
-
Lut-zea 4813 micro
Összesen
4941
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 371 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
1 kg darált sertéshús
-
6 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
A töltelékhez
-
10 dkg olajbogyó
-
6 db paradicsom
-
175 g tejföl
A burgonyához
-
1 kg burgonya
-
2 közepes db póréhagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
10 dkg trappista sajt
-
175 g tejföl
Elkészítés
A szószhoz
- Elkészítjük a hússzószt pörköltesen. A hagymákat kis olajon megdinszteljük. Amikor gyöngyözik, pirospaprikával színt adunk neki. Beletesszük az 1 kg darált húst, és puhulásig főzzük (fedő alatt). Amikor a hús levet ereszt, beletesszük a pörköltszaft kockákat, jól elkeverjük, majd ízesítjük paprikakrémmel és ketchuppal.
- Bő vízben megfőzzük a meghámozott, egész burgonyákat, éppen annyira, hogy kényelmesen szeletelhető legyen (pici sót tegyünk a vízbe). Ha megfőtt, karikákra szeleteljük.
- Egy tálban összekeverjük a kockára szeletelt paradicsomot a feta sajttal, az olívabogyóval és a tejföllel.
- Kivajazunk egy tepsit, és a karikákra szeletelt burgonyát szépen egymás mellé belefedjük. Óvatosan rákenjük a töltelékréteget, szépen elfedve vele a burgonyát. Ismét egy réteg burgonyát helyezünk a tepsibe. Tejföl réteget kenünk rá.
- Az egészet leöntjük a hússzósszal, póréhagymát, feta sajtot és néhány szem olívabogyót szórunk a rétegre. Majd újból vékonyan tejföllel megkenjük, és ismét egy burgonyaréteget teszünk rá.
- A tetejét tejföllel gazdagon befedjük, és trappista sajtot reszelünk rá úgy, hogy jól befedje az egészet. Díszítésként kaliforniai paprikát karikázunk a tetejére.
- Lefedjük alufóliával, és 20 percre betesszük a sütőbe. Majd a fóliát levesszük, és még pirulásig sütjük (max. 5 perc).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3424
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ízkavalkádot szerettem volna, így összegyűjtöttem a kedvenc ízeimet. Kiválasztottam azt, ami harmonizál egymással, és megsütöttem.