r
Nosalty Logó

Görögös rakottas Clya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Görögös rakottas Clya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Összesen 4941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Összesen 104 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3108.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    2875 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 824 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    296.7 g

Zsír

  • Összesen
    296.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18650.2 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    2583 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    663 mg
  • Foszfor
    4295 mg
  • Nátrium
    10780 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3109.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    1012 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1130 micro
  • α-karotin
    644 micro
  • β-karotin
    7919 micro
  • β-crypt
    928 micro
  • Likopin
    17247 micro
  • Lut-zea
    4813 micro
Összesen 4941 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    371 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Elkészítés

A szószhoz

  1. Elkészítjük a hússzószt pörköltesen. A hagymákat kis olajon megdinszteljük. Amikor gyöngyözik, pirospaprikával színt adunk neki. Beletesszük az 1 kg darált húst, és puhulásig főzzük (fedő alatt). Amikor a hús levet ereszt, beletesszük a pörköltszaft kockákat, jól elkeverjük, majd ízesítjük paprikakrémmel és ketchuppal.
  2. Bő vízben megfőzzük a meghámozott, egész burgonyákat, éppen annyira, hogy kényelmesen szeletelhető legyen (pici sót tegyünk a vízbe). Ha megfőtt, karikákra szeleteljük.
  3. Egy tálban összekeverjük a kockára szeletelt paradicsomot a feta sajttal, az olívabogyóval és a tejföllel.
  4. Kivajazunk egy tepsit, és a karikákra szeletelt burgonyát szépen egymás mellé belefedjük. Óvatosan rákenjük a töltelékréteget, szépen elfedve vele a burgonyát. Ismét egy réteg burgonyát helyezünk a tepsibe. Tejföl réteget kenünk rá.
  5. Az egészet leöntjük a hússzósszal, póréhagymát, feta sajtot és néhány szem olívabogyót szórunk a rétegre. Majd újból vékonyan tejföllel megkenjük, és ismét egy burgonyaréteget teszünk rá.
  6. A tetejét tejföllel gazdagon befedjük, és trappista sajtot reszelünk rá úgy, hogy jól befedje az egészet. Díszítésként kaliforniai paprikát karikázunk a tetejére.
  7. Lefedjük alufóliával, és 20 percre betesszük a sütőbe. Majd a fóliát levesszük, és még pirulásig sütjük (max. 5 perc).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3424
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ízkavalkádot szerettem volna, így összegyűjtöttem a kedvenc ízeimet. Kiválasztottam azt, ami harmonizál egymással, és megsütöttem.

Hozzávalók

A szószhoz

A töltelékhez

A burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...