adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
83g görögdinnye13 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
42g befőzőcukor161 kcal
Összesen
183
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g görögdinnye156 kcal
-
32g citromlé7 kcal
-
200g narancslé94 kcal
-
500g befőzőcukor1935 kcal
Összesen
2192
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
57.7g görögdinnye9 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
11.5g narancslé5 kcal
-
28.9g befőzőcukor112 kcal
Összesen
126
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 56.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 136 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 1964 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
183
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 563.4 g
-
Cukor 550 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 680.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1634 micro
-
β-crypt 703 micro
-
Likopin 23566 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
2192
kcal
- 0% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 39.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 1361 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
1 kg görögdinnye
-
4 ek citromlé
-
2 dl narancslé
Elkészítés
- A dinnyét kimagozzuk, majd ráöntjük a narancs- és citromlevet.
- Botmixerrel pépesítjük kicsit, de hagyjunk benne néhány nagyobb darabot is.
- Hozzáadjuk a cukrot, majd lassú tűzön (!), folyamatosan keverve felforraljuk. Forrás után még 4-5 percig főzzük.
- Ha kész, rögtön forró vízzel kiöblített befőttes üvegekbe töltjük.
- Az üvegeket dunsztoljuk: néhány konyharuhával/törölközővel kibélelt lábasba rakjuk, és a ruhákkal becsomagoljuk, esetleg még a tetejére is rakhatunk egy plusz melegítőt. Időnként - pár óránként - csomagoljuk ki, és fordítsuk meg az üvegeket, hogy a dinnyehús egyenletesen oszoljon el a üvegben. Kb. 1 évig áll el!
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 53800
- Feltöltés dátuma: 2011. július 07.
Ajánló
Csak ínyenceknek! Az eredeti recept szerint még 5 dkg keserű csokit is kell a lekvárba reszelni a főzés végén, de az - olajtartalma miatt - csökkenti az eltarthatóság idejét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tavaly kattantam rá a lekvárfőzésre. Akkor fedeztem fel ezt a receptet, és azóta is várom, hogy végre dinnyét lehessen kapni :). Még most sem jött el teljesen az ideje, de már nem bírtam tovább várni... Persze kihűlve rögtön megkóstoltuk :). Érdekes íze van, nagyon szokatlan az általában hidegen, kásásan evett gyümölcsöt ilyen formában ízlelni :).