r
Nosalty Logó

Görög töltött cukkini

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Görög töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Összesen 912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4233 micro
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8465 micro
Összesen 912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Elkészítés

A cukkinihez:

  1. A rizst fővő sós vízben kb. 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A cukkinit mossuk, kalapját levágjuk, majd egy kiskanállal a húsát kivájjuk. A cukkinik belsejét sózzuk, borsozzuk, és egy éles késsel körben többször megszurkáljuk.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A darált húst a rizzsel, a hagymával, a mentával és a petrezselyemmel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A cukkiniket a húsos-masszával megtöltjük, a kalapokat ráhelyezzük, és egy-egy fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. A cukkiniket egy edénybe tesszük, annyi sós vizet öntünk hozzá, hogy épp csak ellepje őket. Hozzáadjuk az olívaolajat, felfőzzük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 30-35 perc alatt megfőzzük.
  5. A cukkiniket kiemeljük a léből, és melegen tartjuk. A levet, amiben főttek, leszűrjük.
  6. 300 ml-t a főzőléből egy kis edényben felfőzünk. Besűrítjük egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1207
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini egy finom, friss, savanykás mártással.

Hozzávalók

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...