r
Nosalty Logó

Görög töltött cukkini

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Glaser
Görög töltött cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Összesen 912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4233 micro
Összesen 458 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8465 micro
Összesen 912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1053 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Elkészítés

A cukkinihez:

  1. A rizst fővő sós vízben kb. 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A cukkinit mossuk, kalapját levágjuk, majd egy kiskanállal a húsát kivájjuk. A cukkinik belsejét sózzuk, borsozzuk, és egy éles késsel körben többször megszurkáljuk.
  3. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A darált húst a rizzsel, a hagymával, a mentával és a petrezselyemmel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük. A cukkiniket a húsos-masszával megtöltjük, a kalapokat ráhelyezzük, és egy-egy fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. A cukkiniket egy edénybe tesszük, annyi sós vizet öntünk hozzá, hogy épp csak ellepje őket. Hozzáadjuk az olívaolajat, felfőzzük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 30-35 perc alatt megfőzzük.
  5. A cukkiniket kiemeljük a léből, és melegen tartjuk. A levet, amiben főttek, leszűrjük.
  6. 300 ml-t a főzőléből egy kis edényben felfőzünk. Besűrítjük egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a tojássárgáját. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1201
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött cukkini egy finom, friss, savanykás mártással.

Hozzávalók

A cukkinihez:

Az avgolemonohoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...