r
Nosalty Logó

Görög kalács Judit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Görög kalács Judit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 920 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.8 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4478.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.4 g
  • Cukor
    269 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    223 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 3673 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, joghurtot, citromhéjat és a likőrt. Végül keverjük simára a sütőporos liszttel.
  2. Béleljünk ki egy hosszúkás formát (kb 12 x 30 cm) sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát.
  3. Halmozzuk rá foltokban a lekvárt, és toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, süssük 40 percig. Kb félidőben szórjuk meg a tetejét mandulával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15622
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög kalács Judit konyhájából
Judit69 176 recept

Nagyon kellemes ízvilágú és laza szerkezetű kalács, úgyhogy bátran ajánlom - és, hogy mitől görög? Hát persze, hogy a görög joghurttól és a görögök nemzeti italától, a ouzótól, az ízét pedig még tetézi a ragacsos fügelekvár.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...