Görög kalács Judit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
28g tojás35 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
-
44g görög joghurt45 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g likőr82 kcal
-
50g fügelekvár139 kcal
-
21 kcal
Összesen
920
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
110g tojás138 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
175g görög joghurt180 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g likőr327 kcal
-
200g fügelekvár556 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
Összesen
3673
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
9.6g tojás12 kcal
-
13.1g cukor51 kcal
-
62 kcal
-
15.3g görög joghurt16 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
26.2g finomliszt95 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.7g likőr29 kcal
-
17.4g fügelekvár48 kcal
-
1.2g mandulapehely7 kcal
Összesen
321
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1119.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 465 mg
-
Nátrium 313 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.4 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 136 micro
Összesen
920
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.8 g
Zsír
-
Összesen 129.4 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 418 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4478.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1081 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1862 mg
-
Nátrium 1251 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.4 g
-
Cukor 269 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 223 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 326 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
3673
kcal
- 6% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
321
kcal
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
15 dkg cukor
-
80 ml napraforgó olaj
-
175 ml görög joghurt
-
1 citromból nyert citromhéj
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
- A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, joghurtot, citromhéjat és a likőrt. Végül keverjük simára a sütőporos liszttel.
- Béleljünk ki egy hosszúkás formát (kb 12 x 30 cm) sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát.
- Halmozzuk rá foltokban a lekvárt, és toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, süssük 40 percig. Kb félidőben szórjuk meg a tetejét mandulával.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 141
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 15659
- Feltöltés dátuma: 2015. március 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Judit69
194 recept
Nagyon kellemes ízvilágú és laza szerkezetű kalács, úgyhogy bátran ajánlom - és, hogy mitől görög? Hát persze, hogy a görög joghurttól és a görögök nemzeti italától, a ouzótól, az ízét pedig még tetézi a ragacsos fügelekvár.