Gorgonzolás-tejszínes leves körtével
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g körte51 kcal
-
30g sherry98 kcal
-
63g vöröshagyma23 kcal
-
8 kcal
-
35 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
25g gorgonzola88 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
378
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
200g körte103 kcal
-
60g sherry196 kcal
-
125g vöröshagyma46 kcal
-
125g halványító zeller16 kcal
-
71 kcal
-
250g zöldség alaplé18 kcal
-
50g gorgonzola177 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
21.8g körte11 kcal
-
6.5g sherry21 kcal
-
13.6g vöröshagyma5 kcal
-
13.6g halványító zeller2 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
27.2g zöldség alaplé2 kcal
-
5.4g gorgonzola19 kcal
-
10.9g főzőtejszín14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Összesen
82
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1391.2 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 234 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 855 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 233.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 183 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
378
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2782.4 g
-
Cink 134 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 467 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 400 mg
-
Nátrium 1709 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 467.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
Összesen
758
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 303.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db körte
-
60 ml sherry
-
125 g vöröshagyma
-
125 g halványító zeller
-
1 ek napraforgó olaj
-
250 ml zöldség alaplé
-
50 g gorgonzola
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
Elkészítés
- A körtét megmossuk, négybe vágjuk, a magházát kivágjuk. Mindegyik cikket még elfelezzük, ráöntjük a sherryt, és lefedve félretesszük.
- A hagymát meghántjuk, apróra vágjuk. A zellert megtisztítjuk, mossuk, a leveleket letépkedjük, a szárakat apró kockákra vágjuk.
- Az olajban a hagymát és a zellerszárat megdinszteljük, felöntjük a levessel, felfőzzük, alacsony hőmérsékleten lefedve kb. 25 percig főzzük.
- A gorgonzolát apró kockákra vágjuk, és a tejszínnel együtt a leveshez adjuk. Felfőzzük, és tovább főzzük, míg a gorgonzola felolvad.
- Hozzáadjuk a körtét a sherryvel, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal, chilivel ízesítjük. A zellerzölddel megszórva tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 1669
- Feltöltés dátuma: 2015. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A levest, mielőtt hozzáadnánk a körtét és a sherryt, botmixerrel pürésíthetjük.