Göngyölt borjúhús
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
80 °C
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
7g ghee50 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g borjúhús234 kcal
-
63g fehérbor51 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
513
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10g vargánya gomba2 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
28g ghee201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
800g borjúhús936 kcal
-
250g fehérbor205 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
2054
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
0.6g vargánya gomba0 kcal
-
15.2g csiperkegomba3 kcal
-
6.8g salottahagyma4 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1.7g ghee12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48.5g borjúhús57 kcal
-
15.2g fehérbor12 kcal
-
12.1g habtejszín35 kcal
Összesen
123
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 227 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 874.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 315.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
513
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 182.9 g
Zsír
-
Összesen 110.1 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3499.8 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 252 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 2212 mg
-
Nátrium 612 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1261.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 750 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 821 mg
-
Retinol - A vitamin: 736 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
2054
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
-
10 g vargánya gomba
-
250 g csiperkegomba
-
4 közepes db salottahagyma
-
0.5 csokor kakukkfű
-
2 ek ghee
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
800 g borjúhús
-
250 ml fehérbor
-
200 g habtejszín
Elkészítés
- A vargányát forró vízben kb. 10 percet áztatjuk. A gombát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. 2 salottahagymát megpucolunk, apró kockákra vágjuk. A kakukkfüvet megmossuk, a vizet lerázzuk, majd a leveleket letépkedjük, és apróra vágjuk.
- Egy serpenyőben 1 ek vajzsírt felhevítünk, az apróra vágott hagymát és csiperkét magas hőmérsékleten kb. 2 percig pirítjuk. Majd a kicsavart és apróra vágott vargányát hozzákavarjuk, és tovább sütjük, míg az egész leve elpárolog. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. A gombát hűlni hagyjuk.
- A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csigaformában egy kb. 1,5 cm vastagságú nagy szeletté felvágjuk. Sóval, borssal megszórjuk, a gombás tölteléket a húsra simítjuk (körben kb. 2 cm-t szabadon hagyunk). A húst feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
- A sütőt, benne egy tűzálló tállal, 80 fokra (alul-felülsütés) felmelegítjük.
- A maradék vajzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst benne kb. 6-7 perc alatt körben (a végeket is) megpirítjuk. A húst a tűzállótálba helyezzük, és kb. 2 ½ órát sütjük, míg a hús közepe eléri a 60 fokot.
- Kb. 20 perccel a sütési idő letelte előtt, a megmaradt 2 hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A serpenyőben, amelyben a húst sütöttük, a megmaradt pecsenyezsírban a hagymát üvegesre dinszteljük. A borral és a tejszínnel felöntjük, és krémesre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük.
- A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 80 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1059
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom sült. A bornak egy részét helyettesíthetjük a vargánya áztatóvízével. Tálaljuk tésztával, rösztivel, rozmaringos burgonyával, gnocchival.