r
Nosalty Logó

Gombocska keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ÍZcsiklandozó
Gombocska keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 479 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    571 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 992 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1238 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 2977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 479 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a porcukrot keverőtálba tesszük. A hideg margarint nagy lyukú reszelőn hozzáreszeljük, így gyorsabban elkeveredik majd a többi hozzávalóval.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját és alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát (nem szükséges pihentetni, de ha csak később látunk munkához, jól bírja a hűtést folpackba csomagolva.)
  3. A tésztát 1-1,5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd pici, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval apró köröket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 160 fokra.
  5. A tésztakorongok mindegyikét egy még kisebb szaggatóval óvatosan megnyomjuk, ezzel kialakítva a gombok peremét. (Én ehhez egy fél literes ásványvizes üveg tetejét használtam, mert nem volt kisebb szaggatóm, de nem is bántam, mert az üveg "szája" picit vastagabb egy fém szaggató élénél, így szebb nyomatot hagyott.)
  6. Ezután egy fogpiszkálóval kialakítottam a gomblukakat. Némelyikbe 2, némelyikbe 4 lyukat fúrtam. A sütőbe téve nagyjából 20 perc alatt halvány színűre sütjük a gombocskákat. Tányérra téve hagyjuk kihűlni és máris fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 287
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombocska keksz
ÍZcsiklandozó 12 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...