r
Nosalty Logó

Gombás-tejszínes csirkemell hamitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
hami
Gombás-tejszínes csirkemell hamitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tetejére

  • 10 dkg sajt (reszelt, ízlés szerinti mennyiségben)
813
Kalória
42.8g
Fehérje
99.1g
Szénhidrátok
26.3g
Zsír
809.7g
Víz
118.1g
Koleszterin
4.8g
Rost
7.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tetejére

Összesen 813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tetejére

Összesen 3246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tetejére

Összesen 82 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3096.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    1986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    809.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    473 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12386.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    425 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2369 mg
  • Nátrium
    7942 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    3239 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1282 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 3246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    81.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 82 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát.
  2. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd öntsük rá a levétől megszabadított szeletelt gombát. Tegyünk rá egy fél teáskanálnyi sót, a borsot, és pároljuk néhány percig.
  3. Egy másik serpenyőben olvasszuk fel a fűszervajat, és tegyük rá a kockára vagy csíkokra vágott csirkemellet. Kifehéredés után fűszerezzük sóval, oregánóval. Fedő alatt pároljuk puhára (ha közben esetleg elkezdene lesülni, öntsünk alá egy korty vizet).
  4. A megpuhult húsra öntsük rá a gombás-vöröshagymás keveréket, és rotyogtassuk kicsit össze.
  5. Öntsük rá a főzőtejszínt, hagyjuk felforrni.
  6. Kóstoljuk meg, és tegyünk még bele sót, oregánót ízlés szerint, ha szükséges.
  7. Tálalás: A tésztára szedjük rá a gombás, tejszínes húst. Reszelt sajttal szórjuk meg. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Szerintem az egyik titka a receptnek, hogy a csirkemellet fűszeres vajon pároljuk puhára. Ne hagyd ki!  Kétféle fűszervajat próbáltam már ki: foghagymás, barbacue-s.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezeket a gombákat szedheted tavasszal: vigyázz, sok mérgező is van...

Sokak azt gondolják, hogy gombát szedni csak ősszel lehet, ennek ellenére rengeteg tavasszal megjelenő fajta is létezik, melyekkel már márciustól találkozhatunk. Mutatjuk, mi az, amit a kosaradba szedhetsz, és melyek azok a gombafélék, melyektől óvakodj. Ha az erdőből gyűjtesz gombát, mindig vidd el a zsákmányt egy gombavizsgálóba fogyasztás előtt!

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!