r
Nosalty Logó

Gombás paraj bundában

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Gombás paraj bundában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

865
Kalória
20.1g
Fehérje
58.9g
Szénhidrátok
60.9g
Zsír
172.8g
Víz
206.9g
Koleszterin
4.4g
Rost
8.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 3453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5083 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11231 micro
Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3828.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    1756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    929 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20333 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44923 micro
Összesen 3453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

A lepénykékhez

  1. A tisztított spenótot forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A gombát aránylag apróra vágjuk, vajon pirítjuk, míg leve el nem fő, kihűtjük.
  3. A spenótot késsel aprítjuk, hozzáadjuk a gombát, a tojást, a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsot darálunk rá, jól összedolgozzuk.
  4. Kerek lepénykéket formálunk.
  5. A bundába mártva bő olajban sütjük (a bunda: az összetevőkből kevert sűrű palacsintatészta). Villára fektetjük a lepénykéket, úgy mártjuk a palacsinta tésztába.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Vegetáriánus éveimből való recept, amikor próbáltam húsnélküli feltéteket találni (mint pl.: Túrófasírt). Aztán kezembe került egy írás, mely szerint a ’B’ vércsoportú emberek ázsiai eredetűek és a vörös húsok az eledeleik. Azóta büszkén vállalom, hogy a bélszínnél nincs különb – lévén, hogy ’B’-s a vérem. Minden áldott nap mégsem ehet azonban bélszínt az ember – sőt! A bélszín maradt az ünnepekre, hétköznap a ’Gombás paraj bundában’ is kiváló étel!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!