r
Nosalty Logó

Gombás paraj bundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Gombás paraj bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 3453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Összesen 191 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    585 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5083 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11231 micro
Összesen 865 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3828.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1060 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    1037 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    691 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2340 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    1756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    929 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20333 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44923 micro
Összesen 3453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2496 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Elkészítés

A lepénykékhez

  1. A tisztított spenótot forró, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  2. A gombát aránylag apróra vágjuk, vajon pirítjuk, míg leve el nem fő, kihűtjük.
  3. A spenótot késsel aprítjuk, hozzáadjuk a gombát, a tojást, a zsemlemorzsát. Sózzuk, borsot darálunk rá, jól összedolgozzuk.
  4. Kerek lepénykéket formálunk.
  5. A bundába mártva bő olajban sütjük (a bunda: az összetevőkből kevert sűrű palacsintatészta). Villára fektetjük a lepénykéket, úgy mártjuk a palacsinta tésztába.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9819
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 11.

Ajánló

Köretként ezúttal a palacsinta tészta maradékát sütöttem, kávéskanalanként adagolva a nem túl forró olajba, és savanyúságot ettünk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás paraj bundában
Harmathy Ildikó 313 recept

Vegetáriánus éveimből való recept, amikor próbáltam húsnélküli feltéteket találni (mint pl.: Túrófasírt). Aztán kezembe került egy írás, mely szerint a ’B’ vércsoportú emberek ázsiai eredetűek és a vörös húsok az eledeleik. Azóta büszkén vállalom, hogy a bélszínnél nincs különb – lévén, hogy ’B’-s a vérem. Minden áldott nap mégsem ehet azonban bélszínt az ember – sőt! A bélszín maradt az ünnepekre, hétköznap a ’Gombás paraj bundában’ is kiváló étel!

Hozzávalók

A lepénykékhez

A palacsintatésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...