r
Nosalty Logó

Gombás lecsó füstölt szalonnával kolbásszal és gerslivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hobbychef
Gombás lecsó füstölt szalonnával kolbásszal és gerslivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Lecsó

Gersli

409
Kalória
13.4g
Fehérje
36.2g
Szénhidrátok
25.1g
Zsír
357.1g
Víz
18.8g
Koleszterin
8.5g
Rost
8.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Gersli

Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Gersli

Összesen 1641 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Lecsó

Gersli

Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    357.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 409 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    100.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4592.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    3325 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1428.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    574 micro
  • β-karotin
    3294 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2529 micro
Összesen 1641 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

Lecsó

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikát és a gombát szeleteljük, a paradicsomot négybe vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt és az újhagymát felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymákat, üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a paprikát, fűszerezzük. Kicsit később következik a paradicsom, majd a gomba és a kolbász.
  3. Amíg a lecsó fő, átmossuk a gerslit, majd egy edényben vajon megdinszteljük az újhagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a gerslit, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát. Ráöntjük a vizet, rámorzsoljuk a leveskockát, és legalább 35 percig főzzük lassú tűzön.
  4. Tálaláskor a tányér közepére formázunk egy kupacot a gersliből, s körberakjuk lecsóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Már sokféleképp elkészített lecsót tettem fel, de gerslivel készültet még nem. A címen gondolkoztam, hogy gombás lecsót írjak, vagy lecsós gombát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!