r
Nosalty Logó

Gombás füstölt csülök

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
koszider
Gombás füstölt csülök
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

891
Kalória
72.5g
Fehérje
16.7g
Szénhidrátok
60.5g
Zsír
411.3g
Víz
266.3g
Koleszterin
2g
Rost
9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4766.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    3383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290 g

Zsír

  • Összesen
    242 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19065.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    3718 mg
  • Nátrium
    13531 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1645.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és annyi vízben, ami bőven ellepi, fedő alatt puhára főzzük. Ez akár 2,5-3 óra is lehet! A vízbe tehetünkegy egészben hagyott hagymát és egy kiskanál szemes borsot. Úgy másfél óra főzés után nézzük meg, ki lehet-e csavarni belőle a csontot, mert ettől kezdve gyorsabban fog puhulni. Ha puha,előbb alevében, majd abból kivévehagyjuk kihűlni. (A főzőlevét ne öntsük ki, mert csodás krumplilevest lehet vele főzni!)
  2. A puha csülköt vágjuk fel kisebb kockákra. Ha nem szeretjük,a bőrét le is vághatjuk, de a kövérjét ne szedjük le, mert száraz lesz.
  3. Közben elkészítjük a gombamártást. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk, a másik hagymát apróra felvágjuk.
  4. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, és kevés vizet öntve alá készre pároljuk, zsírjára sütjük. Óvatosan sózzuk, mert a csülök elég sós, viszont a borssal bővebben is bánhatunk.
  5. A kész gombát meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Elkeverjük - nem kell összesütni -, ízesítjük citromlével.
  6. A felvágott csülköt tepsibe terítjük, elosztjuk rajta a gombamártást, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt rápirul.
  7. Párolt rizzsel, krokettel, salátávaltálaljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 180 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem egy fogyókúrás étel, de annál finomabb. Vendégvárónak is jó, mivel elő lehet készíteni, és csak a sütést kell időzíteni. Maradék sonka, főtt csülök hasznosítására is alkalmas.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!