r
Nosalty Logó

Gombás-csirkés pappardelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Gombás-csirkés pappardelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 664 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    198 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 664 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    1223 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    708 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1040 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 2657 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy méretű serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd az apró kockákra vágott vöröshagymát puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd további 1-2 percig pároljuk.
  2. A csirkemell filét megtisztítjuk, és apró csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk, utána mehet ez is a serpenyőbe. Néhány percig pirítjuk, míg picit összeesik a gomba, majd felöntjük 1-1,5 dl száraz fehérborral.
  4. Amíg a bor elpárolog, forró sós vízben félpuhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük. 1-2 merőkanállal tegyünk félre a főzővízből!
  5. A leszűrt tésztát hozzáadjuk a gombás keverékhez, majd 1-2 merőkanál főzővízzel felöntjük. Jól elkeverjük, majd leöntjük a tejszínnel és reszelt sajttal.
  6. Összeforgatjuk, hogy a tészta beszívja a tejszínt és a sajt megolvadjon, majd tálalhatjuk is, kevés zölddel, tarka borssal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 527
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20855
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen elkészíthető, könnyed vacsoraötlet, sok-sok gombával és csirkével. Szeretjük! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek