Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
125g gomba27 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
3 kcal
-
14 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g víz0 kcal
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
11 kcal
-
57 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
2010
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
38.5g csirkecomb43 kcal
-
19.2g gomba4 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.8g paprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
1.2g sertészsír10 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.2g víz0 kcal
Összesen
76
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.2 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 680.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 435 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 428 micro
-
β-crypt 64 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
503
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.6 g
Zsír
-
Összesen 149.5 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 615 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2722.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 326 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 1464 mg
-
Nátrium 554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.6 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1739.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 518 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 75 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 373 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1712 micro
-
β-crypt 255 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1648 micro
Összesen
2010
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 104.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 99 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
76
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirkecomb
-
50 dkg gomba
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paprika
-
1 közepes db paradicsom
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
5 dl víz
Elkészítés
- A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk.
- Közben előkészítjük a combokat. A bőrt lenyúzzuk róla, és félbevágjuk.
- Amikor a gomba zsírjára sült, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Hozzáadjuk a húst, felöntjük 5 dl vízzel, sózzuk, és a hús puhulásáig főzzük. Néha óvatosan megkeverjük.
- A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverjük a paprikásból mert lével, majd visszaöntjük. Óvatosan elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3151
- Feltöltés dátuma: 2014. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
A csirkepaprikás sok más társával együtt meghatározó tagja a magyar konyhának. Gombával gazdagítva, nokedlivel tálalva kitűnő vasárnapi ebéd.