r
Nosalty Logó

Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ligeti Károly
Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 503 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.6 g

Zsír

  • Összesen
    149.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2722.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1712 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 2010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és tovább pároljuk.
  2. Közben előkészítjük a combokat. A bőrt lenyúzzuk róla, és félbevágjuk.
  3. Amikor a gomba zsírjára sült, megszórjuk pirospaprikával és borssal. Hozzáadjuk a húst, felöntjük 5 dl vízzel, sózzuk, és a hús puhulásáig főzzük. Néha óvatosan megkeverjük.
  4. A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverjük a paprikásból mert lével, majd visszaöntjük. Óvatosan elkeverjük, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3151
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás csirkepaprikás ahogy Károly készíti
Ligeti Károly 129 recept

A csirkepaprikás sok más társával együtt meghatározó tagja a magyar konyhának. Gombával gazdagítva, nokedlivel tálalva kitűnő vasárnapi ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...