Gombás csirkemáj paszternákpürével és párolt zöldségekkel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csirkemáj
-
75g gomba16 kcal
-
55g csirkemáj65 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
16 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
35 kcal
-
8g vaj54 kcal
Paszternákpüré
-
125g pasztinák80 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Párolt zöldségek
-
40g sárgarépa15 kcal
-
18g pasztinák11 kcal
-
360g patisszon36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
549
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csirkemáj
-
300g gomba64 kcal
-
220g csirkemáj262 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
62 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g vaj215 kcal
Paszternákpüré
-
500g pasztinák319 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
100g vaj717 kcal
Párolt zöldségek
-
160g sárgarépa58 kcal
-
70g pasztinák45 kcal
-
1440g patisszon143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
2193
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
Csirkemáj
-
8.4g gomba2 kcal
-
6.2g csirkemáj7 kcal
-
2.5g lilahagyma1 kcal
-
2 kcal
-
2.8g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2.8g víz0 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Paszternákpüré
-
14.1g pasztinák9 kcal
-
5.6g burgonya3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
Párolt zöldségek
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
2g pasztinák1 kcal
-
40.5g patisszon4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
Összesen
62
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 845 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 578.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 188 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 512 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 2028 micro
-
α-karotin 1269 micro
-
β-karotin 3471 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 666 micro
-
Lut-zea 4696 micro
Összesen
549
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 137.3 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1039 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3379.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 505 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 493 mg
-
Foszfor 1802 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 194.7 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 2313.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9482 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 37 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 750 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2049 micro
-
Kolin: 603 mg
-
Retinol - A vitamin: 8110 micro
-
α-karotin 5076 micro
-
β-karotin 13883 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 2662 micro
-
Lut-zea 18784 micro
Összesen
2193
kcal
- 3% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 228 micro
-
α-karotin 143 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 75 micro
-
Lut-zea 528 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Csirkemáj
-
300 g gomba
-
5 db csirkemáj
-
1 db lilahagyma
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
1 dl víz
-
2 ek napraforgó olaj
-
30 g vaj
Paszternákpüré
-
500 g pasztinák
-
2 közepes db burgonya
-
1 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
100 g vaj
Párolt zöldségek
-
2 db sárgarépa
-
1 db pasztinák
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál ételízesítő
Elkészítés
Csirkemáj
- A gombát tisztítsuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A csirkemájat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A lila hagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra. A paradicsomot és a paprikát szeleteljük fel.
- Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát, és kezdjük el párolni.
- Pár perc után adjuk hozzá a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pároljuk tovább.
- Amikor a hagyma üvegesre párolódott, és a paradicsom és a paprika kissé összeesett, adjuk hozzá a gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd pároljuk kb. 10 percig.
- Ezután szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, adjuk hozzá az kockákra vágott csirkemájat, öntsük fel a vízzel, majd főzzük kb. 10 percig, hogy a csirkemáj készre főljön. Arra figyeljünk, nehogy túlfőzzük a májat, mert akkor száraz és kemény lesz. (közben kóstoljuk, és ha szükséges, ízesítsünk utána)
Paszternákpüré
- A paszternákot és a krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel kisebb kockákra, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük puhára.
- Ezután szűrjük le, adjuk hozzá a vajat, egy kevés főzőlevet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt fehér borssal, majd botmixerrel pépesítsük. (a főzőlevet apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl híg legyen az elkészült püré)
- Az elkészült pürét egy szitán passzírozzuk át, hogy csomómentes, és selymes-krémes legyen, majd tálalásig tartsuk melegen.
Párolt zöldségek
- A sárgarépát és a paszternákot pucoljuk meg, majd vágjuk fel vastagabb szeletekre.
- Ezután adjuk hozzá az apró patisszont, öntsük fel vízzel, sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, majd pár perc alatt főzzük roppanósra a zöldségeket.
- Ezután szűrőkanállal szedjük ki a vízből, és tálalásig tartsuk melegen. (Amennyiben úgy döntünk, hogy patisszon helyett céklát főzünk, akkor azt mindenképpen külön főzzük meg, mert különben elszínezi a zöldségeket!!!!)
- Tálaláskor a tányér egyik felébe kanalazzuk a paszternákpürét, majd helyezzük rá a párolt zöldségeket. A tányér másik felébe pedig kanalazzuk a gombás-csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 3387
- Feltöltés dátuma: 2021. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept