r
Nosalty Logó

Gombás-borsós rakott krumpli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gombás-borsós rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1260 micro
Összesen 590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.5 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6078.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    2493 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    978 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    885 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1081 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5040 micro
Összesen 2359 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük.
  2. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk pár percig. Ezután a tűzről levéve fűszerezzük pirospaprikával és borssal, majd felöntjük vízzel, és beledobunk egy tyúkhúsleves kockát, és meghintjük majorannával.
  4. Ha megfőtt, beletesszük a borsót is, és puhára főzzük.
  5. 1 doboz tejfölt a liszttel elkeverünk, és hozzáadunk egy kis levet a pörköltből, így nem fog összecsomósodni a habarás. Ezzel besűrítjük a gombás-borsót.
  6. A jénai tálat vagy tepsit kikenünk egy kevés margarinnal. A kihűlt és megpucolt főtt burgonyát 1 cm-es karikákra vágjuk, és lerakunk egy sort a jénai aljára. Ráöntjük a ragut, majd leteszünk még egy sor burgonyát, ahogyan az előbb.
  7. A tetejére ráöntjük a másik doboz tejfölt (ezt esetleg egy kis fokhagymasóval megszórhatjuk), meghintjük a felaprított petrezselyemzöldel, és megszórjuk reszelt sajttal .
  8. Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg meg nem pirul rajta a sajt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4094
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Ajánló

Nagyon szeretjük mellé a friss hagymás-uborkasalátát vagy a kovászos uborkát. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna készíteni, így a rakott krumplira esett a választás. Mivel kolbász nem volt itthon, így szétnéztem a konyhában, mi mással pótolhatnám. A gombát és a borsót is imádjuk, de kombinálva igazán isteni ízeket eredményezett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...