Gombás-borsós rakott krumpli
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
280 g tejföl
-
15 dkg trappista sajt
-
1 csapott ek finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
4 ek napraforgó olaj
590
Kalória
20.2g
Fehérje
51.2g
Szénhidrátok
35.4g
Zsír
344g
Víz
87.4g
Koleszterin
8g
Rost
9.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
75g gomba16 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
70g tejföl139 kcal
-
38g trappista sajt132 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
71 kcal
-
3g margarin18 kcal
Összesen
590
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
280g tejföl554 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
2359
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
47.8g burgonya28 kcal
-
14.3g gomba3 kcal
-
9.6g zöldborsó8 kcal
-
4.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
13.4g tejföl26 kcal
-
7.2g trappista sajt25 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
1.5g napraforgó olaj14 kcal
-
0.5g margarin3 kcal
Összesen
114
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1519.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 344 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 244 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1260 micro
Összesen
590
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 141.5 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 350 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6078.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1447 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 342 mg
-
Foszfor 1698 mg
-
Nátrium 2493 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 204.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 32 mg
Víz
-
Összesen 1376 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 978 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 246 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 354 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 885 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 1081 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5040 micro
Összesen
2359
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 65.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 241 micro
Összesen
114
kcal
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük.
- A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk pár percig. Ezután a tűzről levéve fűszerezzük pirospaprikával és borssal, majd felöntjük vízzel, és beledobunk egy tyúkhúsleves kockát, és meghintjük majorannával.
- Ha megfőtt, beletesszük a borsót is, és puhára főzzük.
- 1 doboz tejfölt a liszttel elkeverünk, és hozzáadunk egy kis levet a pörköltből, így nem fog összecsomósodni a habarás. Ezzel besűrítjük a gombás-borsót.
- A jénai tálat vagy tepsit kikenünk egy kevés margarinnal. A kihűlt és megpucolt főtt burgonyát 1 cm-es karikákra vágjuk, és lerakunk egy sort a jénai aljára. Ráöntjük a ragut, majd leteszünk még egy sor burgonyát, ahogyan az előbb.
- A tetejére ráöntjük a másik doboz tejfölt (ezt esetleg egy kis fokhagymasóval megszórhatjuk), meghintjük a felaprított petrezselyemzöldel, és megszórjuk reszelt sajttal .
- Előmelegített sütőbe téve addig sütjük, míg meg nem pirul rajta a sajt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 perc
- Főzés ideje: 30 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt szerettem volna készíteni, így a rakott krumplira esett a választás. Mivel kolbász nem volt itthon, így szétnéztem a konyhában, mi mással pótolhatnám. A gombát és a borsót is imádjuk, de kombinálva igazán isteni ízeket eredményezett. :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!