r
Nosalty Logó

Gnocchi bolognai paradicsomszósszal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Gnocchi  bolognai paradicsomszósszal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

334
Kalória
22.1g
Fehérje
50.3g
Szénhidrátok
4.8g
Zsír
237.3g
Víz
60.6g
Koleszterin
5.6g
Rost
4.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 2671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 93 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5189 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 334 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10376.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    547 mg
  • Foszfor
    2208 mg
  • Nátrium
    6908 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    1898.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    826 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    243 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7754 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    41516 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 2671 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1464 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 93 kcal

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben kb. 40 perc alatt nagyon puhára főzzük (így könnyebb vele később dolgozni).
  2. Amíg a krumpli puhul, elkészítjük a ragut.
  3. Ehhez egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát.
  4. Rádobjuk a darált marhahúst, kicsitkevergetjük, amíg kinem fehéredik, sózzuk, borsozzuk.
  5. Utánaküldjük a hámozott paradicsomot és anagyonpici kockákra vágott sárgarépát.
  6. Nagyon apróra vágjuk a fokhagymagerezdeket és a bazsalikomlevélkéket, és ezt is a raguhoz keverjük, lefedjük, és néha megkeverve főzzük.
  7. Félidőben (kb. 25 perc elteltével) hozzáöntjük a paradicsomlevet.
  8. Még kb. 20 percig kis lángonfőzzük, amíga szósz be nem sűrűsödik.
  9. Mire elkészülünk a raguval, a krumpli is nagyon puhára főtt.Ekkor krumplinyomóval nagyon jólösszetörjük (hogy ne maradjanak benne darabkák), és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
  10. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, sózzuk, és fokozatosan hozzákeverjük a búzadarát.
  11. Ha nudli jellegű a massza (formázható, de nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen vékony, kissé laposrudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjű), és késsel kb. 2 cm-es nudlikat vágunk le belőle.
  12. Anudlikat lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a felszínre( kb. 3-5 perc), szedőkanállal kivesszük őket. Nem szabad egyszerre túl sokat tenni a vízbe, mert hajlamosak összeragadni, és akkor nem nagyon tudunk velük mit kezdeni!
  13. Leöblítjük, és a forró raguhoz keverjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Részemről azóta szeretnék házilag gnocchit gyártani, mióta először láttam, ahogy a Keresztapa 3-ban Andy Garcia Sophia Coppolát tanítgatja a kis nudlik készítésére...És igen, lehet boltban kész gnocchit kapni, valóban sokkal egyszerűbb belezuttyantani a forró vízbe, mint krumplit nyomingolni, és búzadarával kevergetni, meg azt saccolni, vajon jó-e már az állaga. De ha az ember nem rohan, és finomat akar csinálni, aztán jó társaságban, vidáman, beszélgetve elfogyasztani, akkor megéri vele szöszmötölni! Akárcsak a többi olasz receptem, ez is Marta barátnőm nagymamijától származik. A ragu már régi társam, kicsit innen-kicsit onnan jött, mióta 18 éves koromban pár próbálkozás után leszoktam az üveges borzalomról, azóta így csinálom. Úgyhogy ebben a receptben az olasz krumplinudli találkozik egy olasz ragu közép-európai verziójával. Egyébként, a gnocchi nagyon laktat, és lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de tényleg elég 8 főnek... azért egy kis desszert még belefér utána! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!