Gnocchi bolognai paradicsomszósszal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gnocchihoz
A raguhoz
-
63g darált marhahús89 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
10 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gnocchihoz
A raguhoz
-
500g darált marhahús710 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
500g konzerv paradicsom80 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
48 kcal
-
1g fekete bors3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
A gnocchihoz
A raguhoz
-
17.6g darált marhahús25 kcal
-
2.8g sárgarépa1 kcal
-
17.6g konzerv paradicsom3 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 22.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 863 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.3 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 237.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 309 micro
-
β-karotin 969 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5189 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 176.7 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10376.4 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 186 mg
-
Kálcium 465 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 547 mg
-
Foszfor 2208 mg
-
Nátrium 6908 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 402.5 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1898.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 243 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 484 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7754 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 41516 micro
-
Lut-zea 978 micro
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 273 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1464 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
A gnocchihoz
A raguhoz
-
50 dkg darált marhahús
-
2 kis db sárgarépa
-
50 dkg konzerv paradicsom
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kk fekete bors
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A gnocchihoz
- A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben kb. 40 perc alatt nagyon puhára főzzük (így könnyebb vele később dolgozni).
- Amíg a krumpli puhul, elkészítjük a ragut.
- Ehhez egy kevés olívaolajon üvegesre dinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát.
- Rádobjuk a darált marhahúst, kicsitkevergetjük, amíg kinem fehéredik, sózzuk, borsozzuk.
- Utánaküldjük a hámozott paradicsomot és anagyonpici kockákra vágott sárgarépát.
- Nagyon apróra vágjuk a fokhagymagerezdeket és a bazsalikomlevélkéket, és ezt is a raguhoz keverjük, lefedjük, és néha megkeverve főzzük.
- Félidőben (kb. 25 perc elteltével) hozzáöntjük a paradicsomlevet.
- Még kb. 20 percig kis lángonfőzzük, amíga szósz be nem sűrűsödik.
- Mire elkészülünk a raguval, a krumpli is nagyon puhára főtt.Ekkor krumplinyomóval nagyon jólösszetörjük (hogy ne maradjanak benne darabkák), és megvárjuk, amíg teljesen kihűl.
- Ha kihűlt, beleütjük a tojást, sózzuk, és fokozatosan hozzákeverjük a búzadarát.
- Ha nudli jellegű a massza (formázható, de nem kőkemény), akkor lisztezett munkafelületen vékony, kissé laposrudakat sodrunk belőle (kb. 2 cm átmérőjű), és késsel kb. 2 cm-es nudlikat vágunk le belőle.
- Anudlikat lobogó, sós vízbe dobjuk, és ha feljöttek a felszínre( kb. 3-5 perc), szedőkanállal kivesszük őket. Nem szabad egyszerre túl sokat tenni a vízbe, mert hajlamosak összeragadni, és akkor nem nagyon tudunk velük mit kezdeni!
- Leöblítjük, és a forró raguhoz keverjük őket.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 192
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 24336
- Feltöltés dátuma: 2010. február 07.
Ajánló
Én sajnos most elfelejtettem beszerezni, de parmezánforgáccsal megszórva az igazi.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Részemről azóta szeretnék házilag gnocchit gyártani, mióta először láttam, ahogy a Keresztapa 3-ban Andy Garcia Sophia Coppolát tanítgatja a kis nudlik készítésére...És igen, lehet boltban kész gnocchit kapni, valóban sokkal egyszerűbb belezuttyantani a forró vízbe, mint krumplit nyomingolni, és búzadarával kevergetni, meg azt saccolni, vajon jó-e már az állaga. De ha az ember nem rohan, és finomat akar csinálni, aztán jó társaságban, vidáman, beszélgetve elfogyasztani, akkor megéri vele szöszmötölni! Akárcsak a többi olasz receptem, ez is Marta barátnőm nagymamijától származik. A ragu már régi társam, kicsit innen-kicsit onnan jött, mióta 18 éves koromban pár próbálkozás után leszoktam az üveges borzalomról, azóta így csinálom. Úgyhogy ebben a receptben az olasz krumplinudli találkozik egy olasz ragu közép-európai verziójával. Egyébként, a gnocchi nagyon laktat, és lehet, hogy hihetetlennek tűnik, de tényleg elég 8 főnek... azért egy kis desszert még belefér utána! :)