Gnocchi alla Macerata
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 958.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 721 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 100 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.9 g
Zsír
-
Összesen 67.8 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3835.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 2884 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 180.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 400.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 634 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 359 mg
-
Retinol - A vitamin: 625 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 548 micro
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk, és feltesszük főni.
- Ha puha, krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
- Beleütjük a két tojást, sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nudli jellegű tésztát kapjuk (formázható, de nem nagyon kemény).
- A masszából lisztezett munkafelületen hosszú, kb 2 cm átmérőjű hengereket gyúrunk, és késsel kb 2 cm-es nudlikat szaggatunk belőle. (Ne spóroljunk a lisztettel, mert ha a gnoccik összeragadnak, többet szét nem szedjük őket!)
- Lobógó, sós vízben adagonként kifőzzük őket.
- A kész, forró gnoccicat egy tálba tesszük, és rákockázzuk a vajat.
- A zsályalevélkéket apróra vagdossuk, és száraz serepnyőben kicsit megfonnyasztjuk.
- A vajas gnoccihoz keverjük, és melegen tálaljuk.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 230
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 19260
- Feltöltés dátuma: 2010. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Olasz barátnőm megadta ugyan a gnocci receptjét még télen, sőt evett is a bolognais, és a spenótos-fokhagymás vezióból is, de már akkor kijelentette, hogy ez nagyon finom, de a gnocci neki vajjal és zsályával az igazi. Most a kis ajándékfüzetemben ennek a gnoccinak is ott lapult a receptje. Be kell valljam, nem sok reményt fűtem hozzá, mert mégis csak vaj meg zsálya, se egy kis parmezán, se egy kis sonka... De aztán azt kaptam, amit az olasz konyhában a leginkább imádok: végtelen egyszerűséget a mindennapokban, olyan hozzávalókat, amik kiemelik egymás ízét, sőt tökéletesítik is azt. A neve pedig még véletlenül sem arra utal, hogy macerás lenne az elkészítés -így hívják azt az olasz régiót, ahonan Marta származik, ott ez a legkedveltebb gnocci elkészítési mód.