r
Nosalty Logó

Gnocchi alla Macerata

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Gnocchi alla Macerata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 369 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3835.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    2884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    548 micro
Összesen 1475 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk, és feltesszük főni.
  2. Ha puha, krumplinyomón áttörjük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  3. Beleütjük a két tojást, sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy nudli jellegű tésztát kapjuk (formázható, de nem nagyon kemény).
  4. A masszából lisztezett munkafelületen hosszú, kb 2 cm átmérőjű hengereket gyúrunk, és késsel kb 2 cm-es nudlikat szaggatunk belőle. (Ne spóroljunk a lisztettel, mert ha a gnoccik összeragadnak, többet szét nem szedjük őket!)
  5. Lobógó, sós vízben adagonként kifőzzük őket.
  6. A kész, forró gnoccicat egy tálba tesszük, és rákockázzuk a vajat.
  7. A zsályalevélkéket apróra vagdossuk, és száraz serepnyőben kicsit megfonnyasztjuk.
  8. A vajas gnoccihoz keverjük, és melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19260
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olasz barátnőm megadta ugyan a gnocci receptjét még télen, sőt evett is a bolognais,  és a spenótos-fokhagymás vezióból is, de már akkor kijelentette, hogy ez nagyon finom, de a gnocci neki vajjal és zsályával az igazi. Most a kis ajándékfüzetemben ennek a gnoccinak is ott lapult a receptje. Be kell valljam, nem sok reményt fűtem hozzá, mert mégis csak vaj meg zsálya, se egy kis parmezán, se egy kis sonka... De aztán azt kaptam, amit az olasz konyhában a leginkább imádok: végtelen egyszerűséget a mindennapokban, olyan hozzávalókat, amik kiemelik egymás ízét, sőt tökéletesítik is azt.  A neve pedig még véletlenül sem arra utal, hogy macerás lenne az elkészítés -így hívják azt az olasz régiót, ahonan Marta származik, ott ez a legkedveltebb gnocci elkészítési mód.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...