r
Nosalty Logó

Gluténmentes szezámmagos-mákos kréker

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Gluténmentes szezámmagos-mákos kréker
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1679 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 320 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 336 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    101.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    452 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    2491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    695 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 1679 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 320 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a sót és az őrölt borsot, majd keverjük össze.
  2. Ezután adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat, morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgát.
  3. Ezután gyors mozdulattal gyúrjuk össze a tésztát, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra.
  4. A tojásfehérjéhez adjuk hozzá a sót, villával verjük alaposan fel, majd kenjük vele le a tésztát, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, mákkal.....
  5. Ezután ízlés szerint vágjuk fel a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
  6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 160 fokon, 18 percig sütöttem.)
  7. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. (amikor kivesszük a sütőből, még nem ropog, de mire kihűl, jó ropogós lesz a kréker)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1321
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...