r
Nosalty Logó

Gluténmentes mogyoróvajas-csokis keksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
egy Panna
Gluténmentes mogyoróvajas-csokis keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 2173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 435 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 543 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2154 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 2173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 435 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha nem kész mogyoróvajat használunk, a mogyorót krémes állagúra daráljuk a kávédarálóban. Eleinte porzó, száraz massza lesz, később összeáll egy kupacba a krém, ezért érdemes néha megállítani a darálót, és szétszedni a kupacot, a daráló falára felragadt masszát pedig lekaparni onnan.
  2. Egy tálban összekeverjük a mogyoróvajat, a tojásokat, a cukrot és a szódabikarbónát. Jól meg kell dolgozni, csukló-fárasztó munka.
  3. Apróra törjük a csokoládét, majd belekeverjük a masszába.
  4. Kibélelünk egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A kekszmasszát beletöltjük, szépen elsimítjuk, majd berakjuk az előmelegített sütőbe.
  5. A sütési idő változó, függ a keksz vastagságától és a sütő fajtájától. Először kissé megdagad, megpuffad, ilyenkor még puha, később kissé lelaposodik, megszikkad, megkeményedik. Mikor már nem folyós a tészta, ki lehet venni a sütőből, és fel lehet szeletelni. Így könnyebb lesz sütés után darabokra szedni. Az én ízlésemnek megfelelően akkor van kész, mikor szép fényes, kemény a teteje, de aki omlósabban, puhábban szereti, hamarabb is kiveheti a sütőből.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2550
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
egy Panna 6 recept

Eredetileg mogyoróvajat kért a recept, de én úgy döntöttem, hogy nem az üzleti változatot használom -amúgy sincs kedvem egy egész borkánnal beszerezni csak ezért-, hanem otthon ledarálom a sótlan földimogyorót a cél érdekében (nemrég mesélte egy kolléganőm, hogy biza ilyet is lehet csinálni, mert a mogyoró darálás közben olajos masszává áll össze - kávédaráló ideális hozzá, ha kicsi a daráló, érdemes 2 részletben készíteni a masszát). Kis kupacokat raktam a sütőpapírra, amiket el is egyengettem szépen, hogy aránylag lapos, kis, kerek kekszeket kapjak majd, de a lerben összefolytak. Ezért sütés közben, a vége felé, mikor már jól összeállt a tészta, de még aránylag lágy volt, szépen felszeleteltem, és úgy raktam vissza tovább sülni. Alig bírtam türtőztetni magam, olyan jó illata volt...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...