Gluténmentes halas pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
258 kcal
-
258 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
5g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
35 kcal
-
125g víz0 kcal
Feltét
-
150g konzerv paradicsom24 kcal
-
50g mozzarella150 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0 kcal
-
21g olajos hal44 kcal
Összesen
811
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
516 kcal
-
516 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
9g só0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
71 kcal
-
250g víz0 kcal
Feltét
-
300g konzerv paradicsom48 kcal
-
100g mozzarella299 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0 kcal
-
42g olajos hal87 kcal
Összesen
1621
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
Tészta
-
46 kcal
-
46 kcal
-
2.6g friss élesztő3 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
22g víz0 kcal
Feltét
-
26.5g konzerv paradicsom4 kcal
-
8.8g mozzarella26 kcal
-
7.9g vöröshagyma3 kcal
-
0 kcal
-
3.7g olajos hal8 kcal
Összesen
144
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.7 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3517.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 399 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 368 mg
-
Nátrium 2678 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 351.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 143 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
811
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.3 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7035.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 799 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 5355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 702.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 97 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 286 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 853 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 8235 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
1621
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 726 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 dkg friss élesztő
-
1.5 teáskanál só
-
1 teáskanál cukor
-
1 ek napraforgó olaj
Feltét
-
1 közepes db vöröshagyma
Elkészítés
Tészta
- Egy kevés meleg vízben az egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
- Kimérjük a 30 dkg lisztet, elkeverjük benne a 1,5teáskanálnyi sót, és az 1 evőkanál olajat is hozzáadjuk, majd a felfutott élesztővel és annyi meleg vízzel, amennyit felvesz, kidagasztjuk a tésztát.
- Meleg helyen hagyjuk pihenni a tésztát, legalább fél óráig. Közben előkészítjük a feltétnek valókat.
- A konzerves paradicsomot sóval, borssal, oregánóval és babérlevéllel összeforraljuk. A hagymát karikákra vágjuk, és megpirítjuk, a mozzarellát szintén szeletekre vágjuk.
- Miután a tészta megkelt, egy kiolajozott tepsibe lapogatjuk, majd 150 fokon 10 percig sütjük légkeveréses fokozaton.
- Kivesszük a sütőből, rátesszük a paradicsomszószt, a sült hagymát, az olajos halat, megszórjuk egy kis bazsalikommal, és elrendezzük rajta a mozzarella szeleteket.
- Visszatesszük a sütőbe még 15 percre, és hagyjuk megpirulni a tetején a sajtot.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1787
- Feltöltés dátuma: 2013. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nem régen jöttem haza Olaszországból, és mivel gluténérzékeny vagyok, így sajnos a híres olasz pizza nekem kimaradt. Ezért úgy döntöttem, és emellett ígéretet tettem kedves szobatársamnak is, hogy sütök magamnak. Ráadásnak hoztam haza magammal egy kis üvegnyi Filetti di Alici halacskát, amit kint is előszeretettel használnak a pizzára feltétként, így gondoltam, én miért ne csinálhatnám meg itthon. Szeretettel ajánlom minden kedves, hozzám hasonlóan gluténérzékeny illetőnek. Nagyon finom, puha lett a tészta.:)