r
Nosalty Logó

Gluténmentes halas pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gluténmentes halas pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    368 mg
  • Nátrium
    2678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4118 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 811 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7035.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    5355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 1621 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    726 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Egy kevés meleg vízben az egy teáskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Kimérjük a 30 dkg lisztet, elkeverjük benne a 1,5teáskanálnyi sót, és az 1 evőkanál olajat is hozzáadjuk, majd a felfutott élesztővel és annyi meleg vízzel, amennyit felvesz, kidagasztjuk a tésztát.
  3. Meleg helyen hagyjuk pihenni a tésztát, legalább fél óráig. Közben előkészítjük a feltétnek valókat.
  4. A konzerves paradicsomot sóval, borssal, oregánóval és babérlevéllel összeforraljuk. A hagymát karikákra vágjuk, és megpirítjuk, a mozzarellát szintén szeletekre vágjuk.
  5. Miután a tészta megkelt, egy kiolajozott tepsibe lapogatjuk, majd 150 fokon 10 percig sütjük légkeveréses fokozaton.
  6. Kivesszük a sütőből, rátesszük a paradicsomszószt, a sült hagymát, az olajos halat, megszórjuk egy kis bazsalikommal, és elrendezzük rajta a mozzarella szeleteket.
  7. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre, és hagyjuk megpirulni a tetején a sajtot.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1787
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem régen jöttem haza Olaszországból, és mivel gluténérzékeny vagyok, így sajnos a híres olasz pizza nekem kimaradt. Ezért úgy döntöttem, és emellett ígéretet tettem kedves szobatársamnak is, hogy sütök magamnak. Ráadásnak hoztam haza magammal egy kis üvegnyi Filetti di Alici halacskát, amit kint is előszeretettel használnak a pizzára feltétként, így gondoltam, én miért ne csinálhatnám meg itthon. Szeretettel ajánlom minden kedves, hozzám hasonlóan gluténérzékeny illetőnek. Nagyon finom, puha lett a tészta.:)

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...