r
Nosalty Logó

Gluténmentes gnocchi Évi nénitől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Gluténmentes gnocchi Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48757.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    48472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390061.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    387772 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1045 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 1481 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17413.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    17311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sóba ágyazva 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk.
  2. A kihűlt burgonyát vagy átnyomjuk krumplinyomón, vagy lereszeljük finom lyukú reszelőn.
  3. Hozzákeverünk 1 tk sót, a tojások sárgáját és a csicseriborsó lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, de nem sokáig gyömöszöljük, mert akkor gumis állagú lesz.
  4. A tésztát elosztjuk 8-10 részre, melyeket hüvelykujjnyi vastag rudakká sodrunk lisztezett munkafelületen, majd 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk, kicsit tenyerünkkel megsodorjuk, hogy szebb formája legyen.
  5. Kis adagokban bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Utána kivesszük őket, lecsepegtetjük és kis zsiradékon (én itt kacsazsír-rozmaring kombót alkalmaztam) átforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2555
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gluténmentes gnocchi Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Mielőtt bárki elszörnyülködne a hatalmas mennyiségű són, az csak arra használatos, hogy abban süssük meg a burgonyát a gnocchihoz, így még több vizet kivonva a gumóból, minek következtében kevesebb lisztre lesz szükségünk a tészta elkészítéséhez.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...