Gluténmentes gnocchi Évi nénitől
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
125g só0 kcal
-
97 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
185
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
1000g só0 kcal
-
200g csicseriborsóliszt774 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Összesen
1481
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
44.6g burgonya26 kcal
-
44.6g só0 kcal
-
8.9g csicseriborsóliszt35 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
Összesen
67
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48757.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 48472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
185
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.5 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 390061.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 1220 mg
-
Nátrium 387772 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 248.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 637.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1045 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 505 micro
Összesen
1481
kcal
- 7% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17413.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 17311 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
67
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
100 dkg só
-
20 dkg csicseriborsóliszt
-
2 db tojássárgája
Elkészítés
- A burgonyát sóba ágyazva 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. Hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk.
- A kihűlt burgonyát vagy átnyomjuk krumplinyomón, vagy lereszeljük finom lyukú reszelőn.
- Hozzákeverünk 1 tk sót, a tojások sárgáját és a csicseriborsó lisztet. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, de nem sokáig gyömöszöljük, mert akkor gumis állagú lesz.
- A tésztát elosztjuk 8-10 részre, melyeket hüvelykujjnyi vastag rudakká sodrunk lisztezett munkafelületen, majd 2,5-3 cm-es darabokra vágjuk, kicsit tenyerünkkel megsodorjuk, hogy szebb formája legyen.
- Kis adagokban bő, sós vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére. Utána kivesszük őket, lecsepegtetjük és kis zsiradékon (én itt kacsazsír-rozmaring kombót alkalmaztam) átforgatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2559
- Feltöltés dátuma: 2015. február 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Mielőtt bárki elszörnyülködne a hatalmas mennyiségű són, az csak arra használatos, hogy abban süssük meg a burgonyát a gnocchihoz, így még több vizet kivonva a gumóból, minek következtében kevesebb lisztre lesz szükségünk a tészta elkészítéséhez.