r
Nosalty Logó

Gluténmentes gesztenyés tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gluténmentes gesztenyés tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gesztenyekrémhez

A piskótához

Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gesztenyekrémhez

A piskótához

Összesen 1888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A gesztenyekrémhez

A piskótához

Összesen 214 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    829 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 945 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    273.7 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 1888 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A gesztenyekrémhez

A piskótához

Elkészítés

A gesztenyekrémhez

  1. Ha natúr gesztenyemasszát vettünk, akkor ízesítjük be rummal és darált gyümölcscukorral.
  2. Utána felverjük a tejszínt (laktózmentes).
  3. Mikor felvertük a tejszínt, pici tejszínnel fellazítjuk a gesztenyét, majd ezután rakjuk a maradék tejszínbe, hogy összekeverjük. Hűtőbe rakjuk.

A piskótához

  1. A fehérjét a cukorral felverjük.
  2. A felvert fehérje egy részével fellazítjuk a sárgáját, majd a maradékot is hozzáöntjük.
  3. Ugyanakkor hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Legjobb ha kézzel, mert így érezzük, hogy az összes lisztet elkevertük a masszába.)
  4. Papírozott sütőlemezre kenjük. Először 180 fokon 5 percig, majd 150 fokon 25 percig sütjük.
  5. Amikor kész, még a langyos piskótára rákenjük a krémet, és feltekerjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 1960
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 15.

Ajánló

Partykra, névnapokra, születésnapokra... vagy csak úgy. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A piskótatekercset mindenki szereti... de gluténmentesen hogy lehetne megoldani? Hát így: p

Hozzávalók

A gesztenyekrémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...