Gesztenyés-túrós-pudingos piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
63g gesztenyemassza112 kcal
-
125g tehéntúró184 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
43 kcal
-
125g tej70 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
125g növényi habtejszín314 kcal
-
18 kcal
Összesen
1204
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
171 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
Összesen
4809
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
12.8g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
9.7g gesztenyemassza17 kcal
-
19.4g tehéntúró28 kcal
-
7.7g habtejszín23 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
19.4g tej11 kcal
-
1.2g cukor4 kcal
-
19.4g növényi habtejszín49 kcal
-
0.7g színes cukorka3 kcal
Összesen
186
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.1 g
Zsír
-
Összesen 63.3 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2470.6 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 544 mg
-
Vas 252 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 746 mg
-
Nátrium 519 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 180.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 256 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 371 micro
Összesen
1204
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 168.3 g
Zsír
-
Összesen 253.1 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9882.5 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 2174 mg
-
Vas 1008 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 2983 mg
-
Nátrium 2077 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.9 g
-
Cukor 180 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 721.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1023 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 899 mg
-
Retinol - A vitamin: 1013 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
4809
kcal
- 11% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.9 g
-
Cink 51 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
186
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
6 púpozott ek finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
250 g gesztenyemassza
-
0.5 kg tehéntúró
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
0.5 l tej
-
3 ek cukor
-
0.5 l növényi habtejszín
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. A tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
- A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, hogy ne nagyon törjön meg.
- Majd egy kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és megsütjük (tűpróba!).
- Elkészítjük a krémeket! A túrót a cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk, és lassan hozzáadjuk a gesztenyemasszát darabokban. A pudingot megfőzzük. A tejszínt kemény habbá verjük.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk. Megkenjük az alsó részt a gesztenyés-túrós krémmel, az egészet rákenjük, majd erre rákenjük a puding felét. Kb. 5 percig hagyjuk, hogy egy kicsit szilárduljon a puding, majd rátesszük a piskóta tetejét. Azt megkenjük a puding másik felével, majd a tejszínhabot elosztjuk rajta.
- Megszórjuk a tetejét színes cukordarával, és betesszük a hűtőbe, míg jól le nem hűl. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 11731
- Feltöltés dátuma: 2012. július 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kiss Móni
258 recept
Isteni krémes sütemény, aki a habos, lágy sütiket szereti, az ki ne hagyja!