r
Nosalty Logó

Gesztenyés-tejszínes torta 8.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyés-tejszínes torta 8.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 6145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 513 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    383.7 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    2379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6238.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    969 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    2158 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    714 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2585 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    512 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2528 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 6145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. A tésztához a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  2. A tojás sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot. A fehérjét pedig habbá verjük egy kanál cukorral, majd a sárgáját is fehéredésik verjük.
  3. Fokozatosan hozzáadjuk a habhoz, kicsi fokozaton verjük, míg el nem keveredik a kettő.
  4. Majd az olajat is belekeverjük de csak fakanállal kavarjuk, fokozatosan beleszitáljuk a szódabikarbónás lisztet.
  5. Tortaformába sütőpapírt szabunk, és beleöntjük a masszát, majd szép lassan kisütjük.
  6. Amíg sül, elkészítjük a kakaós tésztát. A lisztet elkavarjuk a kakaóporral, a szódabikarbónával.
  7. A tojás sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot, és fehéredésig verjük gépi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  8. A fehérjét habbá verjük az egy kanál cukorral, és lassabb fokozaton elkavarjuk a sárgájával.
  9. Fakanállal kavarjuk a lassan a beleszitált lisztes kakaóporral.
  10. Majd ugyanúgy teszünk mint előzőleg: tortafomrába tesszük, és megsütjük. Most hamarább megsül, kb. 15 perc alatt.
  11. A hideg habtejszínt felverjük a fixálóval.
  12. A gesztenyét jól kikavarjuk, és kézi habverővel szép simára kavarjuk.
  13. A kihűlt lapokat kettévágjuk, és betöltjük a krémmel. A külsejét is bevonjuk.
  14. Majd rácsra tesszük a tortát, és leöntjük a csokimázzal.
  15. Másnap kiszúrjuk a fondantot fenyőmintával, és azzal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16630
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az anyukáméákhoz készítettem karácsonyra ajándékba. Az egész családnak nagyon ízlett.

Hozzávalók

A sárga laphoz

A barna laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...