Gesztenyés-tejszínes torta 8.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sárga laphoz
-
23g tojás29 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
A barna laphoz
-
23g tojás29 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
4 kcal
-
12 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
2g tej1 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g habfixáló2 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
A bevonáshoz
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
8g tej5 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
6 kcal
-
4g cukorfondant14 kcal
Összesen
513
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sárga laphoz
-
275g tojás346 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A barna laphoz
-
275g tojás346 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
A bevonáshoz
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
71 kcal
-
50g cukorfondant173 kcal
Összesen
6145
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
A sárga laphoz
-
12.9g tojás16 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.5g finomliszt13 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A barna laphoz
-
12.9g tojás16 kcal
-
2.8g finomliszt10 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.9g tej1 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
A krémhez
-
23.5g habtejszín69 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
11.8g gesztenyemassza21 kcal
A bevonáshoz
-
14.1g étcsokoládé77 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
2.4g margarin17 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
2.4g cukorfondant8 kcal
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 211 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 213 micro
Összesen
513
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 383.7 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 2379 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6238.1 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 969 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 662 mg
-
Foszfor 2176 mg
-
Nátrium 2158 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 561 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 714 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2585 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 512 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1529 mg
-
Retinol - A vitamin: 2528 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 683 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2559 micro
Összesen
6145
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 101 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 120 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
A sárga laphoz
-
5 db tojás
-
5 evőkanál finomliszt
-
1 kk szódabikarbóna
-
2 ek napraforgó olaj
A barna laphoz
-
5 db tojás
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek tej
-
1 kk szódabikarbóna
A krémhez
-
500 ml habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
250 g gesztenyemassza
A bevonáshoz
-
30 dkg étcsokoládé
-
1 dl tej
-
5 dkg margarin
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A sárga laphoz
- A tésztához a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
- A tojás sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot. A fehérjét pedig habbá verjük egy kanál cukorral, majd a sárgáját is fehéredésik verjük.
- Fokozatosan hozzáadjuk a habhoz, kicsi fokozaton verjük, míg el nem keveredik a kettő.
- Majd az olajat is belekeverjük de csak fakanállal kavarjuk, fokozatosan beleszitáljuk a szódabikarbónás lisztet.
- Tortaformába sütőpapírt szabunk, és beleöntjük a masszát, majd szép lassan kisütjük.
- Amíg sül, elkészítjük a kakaós tésztát. A lisztet elkavarjuk a kakaóporral, a szódabikarbónával.
- A tojás sárgájához adjuk a 4 kanál cukrot, és fehéredésig verjük gépi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
- A fehérjét habbá verjük az egy kanál cukorral, és lassabb fokozaton elkavarjuk a sárgájával.
- Fakanállal kavarjuk a lassan a beleszitált lisztes kakaóporral.
- Majd ugyanúgy teszünk mint előzőleg: tortafomrába tesszük, és megsütjük. Most hamarább megsül, kb. 15 perc alatt.
- A hideg habtejszínt felverjük a fixálóval.
- A gesztenyét jól kikavarjuk, és kézi habverővel szép simára kavarjuk.
- A kihűlt lapokat kettévágjuk, és betöltjük a krémmel. A külsejét is bevonjuk.
- Majd rácsra tesszük a tortát, és leöntjük a csokimázzal.
- Másnap kiszúrjuk a fondantot fenyőmintával, és azzal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16630
- Feltöltés dátuma: 2011. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Az anyukáméákhoz készítettem karácsonyra ajándékba. Az egész családnak nagyon ízlett.