r
Nosalty Logó

Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS7 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Három Grácia
Gesztenyés pecsenyelabdacs házi metélttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

936
Kalória
38.7g
Fehérje
106.6g
Szénhidrátok
39.8g
Zsír
348.9g
Víz
256.8g
Koleszterin
7.5g
Rost
12.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Összesen 936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Összesen 3745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Házi metélt

Gesztenyés pecsenyelabdacs

Gesztenye curry

Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1684.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 936 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155 g

Zsír

  • Összesen
    159.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1027 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2512 mg
  • Nátrium
    2620 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    957 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    402 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    915 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1305 micro
Összesen 3745 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Házi metélt

  1. Házi metélt: összekeverjük a liszteket a sóval, majd a keverék közepébe beleütjük a tojásokat, és rálocsoljuk az olívaolajat. Először laza, majd gyúró mozdulatokkalösszeállítjuk a tésztát, és sodrófával (alapos lisztezéssel) vagy tésztagéppel kinyújtjuk, szélesmetéltnek felcsíkozzuk. Bő, sós vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük.
  2. Gesztenyés pecsenyelabdacs: a vajon megfonnyasztjuk az aprított hagymát, majd hozzáadjuk az aprítón ledarált almát, és puhára pároljuk a keveréket. Hagyjuk kihűlni.
  3. A darált húst dolgozzuk össze az aprítón ledarált zöldfűszerekkel, a felaprított kenyérmorzsalékkal, az aprított gesztenyeszemekkel és a kihűlthagymás almával, valamint sózzuk, borsozzuk. Formázzunk apró labdacsokat, s forró olajban süssük ki.
  4. Gesztenye-curry: a felezett vagy negyedelt gombakalapokat előpároljuk, hogy a vizet kidobja magából, majd félretesszük.
  5. A gesztenyeszemeket felezzük, ésvízben (pl. tésztafőző)megpároljuk, 2/3-át kivesszük, a maradékot botmixerrel pürésítjük. Ettől lesz sűrű a curry.
  6. Ezt követően visszahelyezzük a gesztenyeszemeket és a csiperkegombát, felöntjük tejszínnel, megszórjuk curry porral, összeforraljuk, és ízesítjük. Belehelyezzük a kisütött labdacsokat, és ezekkel is összeforraljuk.
  7. Tálaláskor az egészséges házi metéltből fészket formálunk, ráhelyezzük a szósz javát,majda gesztenye-curry levével az egészet nyakon öntjük.
  8. Jó étvágyat kívánunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Valaha azt gondoltam a házi tészta macerás; ma már tudom, hogy amíg felforr a víz, a tészta is legyúrható, kinyújtható, s olyan formájúra metélhetjük, amilyenre csak szeretnénk! Ráadásul egészséges alapanyagokat (pl.: gesztenye- és teljes kiőrlésű lisztet) is választhatunk. A húsgolyók laktatóvá, a szósz pedig izgalmassá teszi ezt az fejedelmien egyszerű, triplán gesztenyés tésztaételt! A curry miatt indiai beütésű, ám Ők pecsenyelabdacs nélkül ennék.;-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!